Boštjan Skubic tudi letos v Daytono

5. 3. 2013
Deli
Boštjan Skubic tudi letos v Daytono

Boštjan Skubic se bo s svojo ekipo Inotherm Racing Team tudi letos udeležil dirke na znamenitem ovalu.

Letošnja Daytona bo na sporedu že 72. leto po vrsti, spektakularna dirka pa je tradicionalno dolga 200 milj in poteka na slovitem ovalu, na katerem potekajo tudi dirke avtomobilske tekmovalne serije Nascar.

Gre za eno najstarejših in najimenitnejših motociklističnih preizkušenj, ki je krona celotedenskega rajanja motoristov v Daytona Beachu na Floridi. Na tradicionalni bike week se   vsako leto pripelje več kot 600.000 motoristov, tako ta še vedno velja za daleč najbolj znan in največji motoristični zbor na svetu, dirka pa za eno najtežjih in najbolj ekstremnih motociklističnih preizkušenj. Na edini moto dirki na svetu, ki poteka na strmo nagnjenem ovalnem dirkališču, skupina šestdesetih najboljših dirkačev sveta prevozi 57 krogov ( dolžina kroga 5.65 km), oziroma skupno 200 milj (322 km) dirke.  Zaradi velikih hitrosti, ki presegajo magičnih 300 km/h in spektakularne vožnje tik ob zidu 32 stopinj nagnjenega ovala ima ta dirka prav poseben čar. Ko k temu dodamo še bogato zgodovino in znamenita imena zmagovalcev dirke, je jasno, da bo tudi letošnja Daytona še kako zanimiva in pravi uvod v motociklistično sezono po dolgi zimi.

Boštjan Skubic bo nastopal z motociklom Yamaha R6, prav v teh dneh pa se z ekipo odpravlja čez Atlantik. Cilj Boštjana in njegove ekipe je izboljšati vse dosedanje rezultate, ki jih je v preteklih letih na tej dirki dosegel.

MaT

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel