Can-Am za cesto

7. 2. 2007
Deli

Kanadski Can-Am priznan v svetu štirikolesnikov ATV in Quad (prej pod imenom Bombardier) je sedaj tudi uradno predstavil svoj trikolesnik.

Revolucionarno vozilo, ki združuje prednosti avtomobila in motocikla poganja 990 kubični Rotaxov V dvovaljnik. Gre za sodoben in superzmogljiv agregat, ki ga uporablja Aprilija za svoja športna motocikla Tuono in Mille.

Can-Am Spyder, kot se bo uradno imenoval ta trikolesnik, bo opremljen z elektronskimi pomagali za stabilnost vozila, Boschevim ABS-om ter sistemom proti zdrsovanju pogonskega kolesa. Kot kažejo prve fotografije (prototipa ste si lahko ogledali že v Avto magazinu) bo vozilo futuristično oblikovano in tako pritegnilo marsikateri pogled na cesti, ne bo pa manjkalo niti uporabnih rešitev, saj bo opremljen z velikim zaprtim prtljažnikom.

Po Piaggiu MP3 in Gileri Fuoco je to tretji znanilec novih trendov, ki bodo nedvomno našli svoj krog kupcev. Če lahko sklepamo po primeru Piaggia, ki ne dohaja ogromnega navala naročil (ne morejo zadostiti niti povpraševanju na italijanskem trgu), je to korak v pravo smer.

V evropo najbi prišel šele naslednje leto, prej pa ga bodo ponudili ameriškem in kanadskem tržišču.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"