Dainese's Custom Works - dizajnirajte svoja lastna oblačila

Ste vedeli, da je dirkalni kombinezon, ki ga na dirkah uporablja Valentino Rossi, sešit iz 366 delov?

Italijanski Dainese že dolga leta kroji vrh ponudbe motociklističnih oblačil tako na področju inovacij in varnosti kot tudi na področju kakovosti in dizajna.

V prid temu, da so v svojem delu pomemben igralec v družbi najboljših, govori tudi to, da jih boste le redko videli na salonih in sejmih, saj kot pravijo sami, tovrstnega reklamiranja ne potrebujejo.

Zgodba se je začela davnega leta 1972, ko je takrat 20-letni Lino Dainese izdelal in prodal prve hlače za motokros. S poudarkom na varnosti, trpežnosti in udobju v nošenju so njegova oblačila postala priljubljena med dirkači v vseh kategorijah, v letu 1975 pa so bile podpisane prve sponzorske pogodbe z dirkači.

Kljub široki ponudbi modelov in barv pa so se pri Dainesu odločili, da svojim kupcem omogočijo tudi personalizacijo oblačil. Tako so lansirali spletni konfigurator, s katerim si lahko oblikujete svoja oblačila. Konfigurator je izdelan tako, da je omogočen 360-stopinjski pogled na oblačila, na posamezne dele oblačil pa lahko dodajate poljubne napise, številke, znake, slike in podobno. Prav tako lahko v okviru lastne kreativnosti določite barve in izbirate med različnimi materiali. Konfigurator z vsako modifikacijo sproti prilagaja tudi ceno vašega oblačila.

Za zdaj je mogoča personalizacija enodelnih kombinezonov, usnjenih jaken in usnjenih hlač, kmalu pa naj bi se pridružili tudi tekstilna oblačila in obutev.

Ne dvomimo, da boste za dizajniranje svoje nove jakne porabili ure in ure, a ko boste s svojim dizajnom končno zadovoljni, boste morali k pooblaščenemu prodajalcu (trenutno najbližji, ki ponuja to storitev, je v Italiji in Avstriji), kjer vas bodo detajlno izmerili. Sledila bo izdelava, nato pa vam bodo vaš kombinezon, hlače ali jakno dostavili k izbranemu prodajalcu oziroma na vaša domača vrata.

Povezava do konfiguratorja.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem