Ducati Multistrada Enduro Pro v novih, še bolj terenskih oblačilih (video)

21. 6. 2017
Deli

Kadar Ducati pripravi prestižnejšo različico svojih modelov, navadno doda črko S ali R, pri modelu Multistrada Enduro pa so dodali tri: P, R in O.

Multistrada Enduro 1200 se je v preteklih dveh sezonah že dokazala tudi izven asfaltiranih površin, za tiste s še nekoliko večjimi pričakovanji pa bo zdaj na voljo tudi model Multistrada Enduro Pro.

Kaj je novega pri MTS Enduro Pro?

Predvsem boste takoj opazili novo barvno shemo, tokrat v peščeni barvni kombinaciji. Nov je tudi sedež, okvir pa je obarvan v črno barvo. Ker je na terenu pogled na podlago pred kolesi še kako pomemben, pa so Enduro Pro nadeli nižji vetrobran.

Serijsko bo opremljen s pnevmatikami Pirelli Scorpion Rally, prav tako pa bo že v osnovi h kupcem prišel opremljen s cevnimi bočnimi zaščitami, ki bodo odigrale pomembno vlogo, če bi lepotica slučajno ušla po tleh. Posebej za ta model pa je Termignoni izdelal izpušni sistem.

Kar se tiče pogonske tehnike in elektronike bo v paketu celoten Ducatijev komplet, torej tudi protiblokirni sistem, ki deluje tudi v zavojih ('cornering ABS'), nadzor proti dvigu prednjega kolesa ('wheelie control'), štiri programi motorja, polaktivno vzmetenje in 30-litrski rezervoar za gorivo.

Ker je pravzaprav jasno, da je Enduro Pro Ducatijev odgovor na BMW-jev GS Rallye, lahko pričakujemo tudi dodatne programe motorja in dodatne možnosti nastavitev delovanja ABS-a, sistema proti zdrsu in podobne nastavitve elektronike, ki bi vozniku pomagale pri terenski vožnji.

Pri Ducatiju pravijo, da bodo prve Multistrade Enduro Pro k prodajalcem prispele letos sredi poletja, ni pa še razkrito, če lahko kaj podobnega pričakujemo tudi pri modelu Multistrada 950.

Matjaž Tomažič
foto: Ducati

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"