Ducati Superquadrata skoraj nared

3. 5. 2011
Deli

Tuji mediji poročajo, da je novi litrski Ducatijev superbajk že skoraj povsem pripravljen za serijsko proizvodnjo.

Viri, ki so blizu razvojnemu oddelku Ducatija namreč sporočajo, da je razvoj novega Ducatija že nekaj časa v zaključni fazi, marketinški oddelek pa že pripravlja prodajno strategijo in predstavitev motocikla kupcem.

Skrivnost o razvoju novega superšportnika je bila razkrita že pred dobrim letom dni, model, ki bo nadomestil aktualnega 1198R, pa bo dobil povsem nov okvir. Od predhodnika naj bi bil lažji za skoraj 15 kilogramov, dirkalnik razreda MotoGP pa mu bo daroval integrirani airbox in, kot je razvidno iz skice, tudi zadnjo nihajko.

Ve se tudi že to, da bo opremljen s praktično vso elektroniko, ki jo Ducati že ponuja na svojih modelih, tudi z zavornim ABS-om.

Pri razvoju aktivno sodelujeta tudi dirkaški legendi Troy Bayliss in Valentino Rossi, zato ne gre dvomiti, da bodo bogate dirkaške izkušnje prenešene tudi na ta serijski motocikel.

Ducati teh informacij uradno še ni potrdil, pričakuje pa se, da bo to storil zelo hitro in morda novega Superquadrata predstavil že na salonu EICMA v Milanu.

MaT

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"