Ducati V4-R: liter delovne prostornine za prvenstvo Supebike in cesto

17. 10. 2018 | Matjaž Tomažič
Deli
Ducati V4-R: liter delovne prostornine za prvenstvo Supebike in cesto

Ducati je v soboto na dirkališču Brands Hatch odpeljal prve kroge z novim modelom V4-R pred očmi javnosti.

Ducati V4-R, ki ga bo od standardnega modela v prvi vrsti ločevala delovna prostornina motorja, ki bo namesto 1.103 kubikov merila okroglih 1.000 kubičnih centimetrov, je sicer že napovedan motocikel.

Prvič naj bi ga javnosti predstavili na prihajajočem salonu v Milanu, a tokrat so to izjemoma storili skoraj mesec dni prej. Prvih nekaj krogov je bilo že odpeljanih.

Ducati V4-R bo torej z manjšo delovno prostornino ustrezal specifikacijam za nastop na prvenstvu Superbike, kjer bo nadomestil sicer uspešnega dvovaljnega Panigaleja. Kot pravijo pri Ducatiju, je kljub 'downsizeingu' potencial njihovega štirivaljnika dovolj velik, da bodo resno in brez težav posegli v boj za osvojitev naslova prvaka.

Ducati V4-R, govori se, da bo za najbolj petične kupce na voljo tudi V4-RR, bo sicer v marsičem zelo podoben dirkalniku prvenstva MotoGP. Postregel bo namreč tako z mehanskimi kot z elektronskimi rešitvami iz kraljevega dirkaškega razreda.

Tehničnih podatkov za zdaj še niso razkrili, ti bodo znani ob premieri na salonu EICMA. Verjetno je dvom o tem, da bo šlo za krepko več kot 200 'konjev', popolnoma odveč.

na sliki: Ducati V4 Panigale

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel