Eicma 2018: Honda

12. 11. 2018
Deli

Kaj so pri Hondi pripravili v Milanu?

Na Hondinem razstavnem mestu je bilo mogoče našteti pet novosti, med katerimi je najbolj izstopal model CB650R, ki je v areno Hondinih 'Neo Sports Cafe' slečencev zasedel svoje mesto v srednji kategoriji. Oblikovalski jezik je torej znan, mešanica minimalizma, modernosti in inspiracije v slogu 'cafe racerjev'. Kombinacija je tudi v tem prostorninskem razredu poskrbela za še en vznemirljiv motocikel, ki ga bo poganjal hišni štirivaljnik, za katerega vemo, da je lahko tisto pravo. Z veliko žlico varnosti in pravo mero prestiža, bi ta motocikel lahko pristal na vrhu marsikaterega seznama želja.

Športnemu CBR 1000 RR na las podoben novinec, model CBR650R, pa si bo v svoji novi podobi in po zaslugi dodelav v motorju, še nekoliko bolj zaslužil črko R v svojem imenu. Po novem se bo glavna gred vrtela za 1.000 vrtljajev hitreje, moč pa bo večja za 5 odstotkov (95 'konjev'). V primerjavi s predhodnikom bo položaj veliko bolj športen, za 6 kilogramov pa bo manjša tudi masa. Na voljo bo tudi v različici s 35 kW.

Temeljito osvežitev so si po 75.000 prodanih primerkih v Evropi, zaslužili tudi trojčki CB500 F, CB500 X in CBR500 R. Poleg nove, nekoliko bolj ostre zunanje podobe, so vsi trije dobili tudi novo vzmetenje, sodobnejši osrednji informacijski zaslon, novo sklopko, nov izpušni sistem in seveda kompletno LED razsvetljavo.

Modeli CBR1000 RR Fireblade, Goldwing, X-ADV, CB1000R, Rebel, Integra, NC750X, NC750S in SH125i so dobili nove barve in grafike, model SH300i pa poleg tega tudi nov zadnji kovček, ki je povezan tudi s pametnim ključem

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja