EICMA 2019: In najbolj vroč je.... Streetfighter

Letošnji milanski salon EICMA je v primerjavi z lanskim postregel z za odtenek manjšim številom novosti. Nikakor pa v letošnji jesenski beri motociklov ne manjka vznemirljivih motociklov, ki jih lahko najdemo tako na seznamu novitet, kot tudi na seznamu osvežitev in prenov.

Trendi se v primerjavi s tistimi izpred nekaj let v resnici niso bistveno spremenili, vendar se po obisku letošnjega salona EICMA in sodeč po odzivu obiskovalcev v prihodnjih letih morda obeta nekaj dobrodošle svežine in morda celo začetek vračanja h koreninam.

S svežino (k sreči?) še ne govorimo o nenadzorovanem vzponu električnih motociklov, ampak o tem, da je bila glavnina pozornosti namenjena motociklom takšnih ali drugačnih presežkov. V razredu 'hiper nakedov' se je nagnetlo lepo število novosti, ki pa bodo tudi na račun obilne konjeniške zaloge (tudi 200 in več 'konjev') rezervirane za tiste najbolj izkušene in pogumne motoriste. Kar se tiče razreda najbolj priljubljenih adventure motociklov, smo opazili izjemno rast motociklov srednjega razreda in nekaj manj v retro segmentu.


Naša letošnja posadka, ki je zgodaj zjutraj odpotovala proti Milanu, je štela osem ljudi, od tega tri mladince motokrosiste. Med preostalo peterico pa smo bili taki, ki so nam načeloma najljubši povsem različni tipi motociklov. Dodobra utrujeni od neštetih korakov, rokovanj in besedičenja smo pred vkrcanjem v super udobnega Volkswagna Caravelle, ki nam ga je prijazno odstopil Porsche Slovenija, ter ob dobrotah iz Hot Horse Delikatese, strnili svoje misli.  Ob izmenjavi vtisov si še nikoli nismo bili tako zelo enotni – najbolj vroč motocikel sezone 2020 je Ducati Streetfighter V4. Ne samo zaradi zmogljivosti, ki jih obetajo dih jemajoči tehnični podatki, ampak tudi zaradi izrednega dizajna in dejstva, da je bil najbolj vroč motocikel v segmentu, ki je trenutno v vzponu – hiper naked.

Vse kar morate vedeti o novostih, ki jih je prinesla letošnja EICMA si boste lahko prebrali v reviji Avto Magazin, ter seveda tudi na naši spletni strani.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"