EICMA: Aprilia 2017

14. 11. 2016
Deli

Aprilia je na salon EICMA iz Noala pripeljala precej osvežen del svoje flote.

Modela Shiver in Dorsoduro bosta v leto 2017 zapeljala z večjim dvovaljnikom s prostornino 896-kubičnih centimetrov, ki razvije okroglih 95 konjskih moči. Ne veliko več kot predhodnik, je pa seveda novi motor bolj prožen in kompatibilen z normo Euro4.

Shiver, ki se je na trgu prvič pojavil v letu 2007 je tako prvič deležen zares temeljite osvežitve, saj ni nov samo motor, pač pa tudi večina komponent. Te so za Aprilio tradicionalno kvalitetne in pazljivo izbrane. Shiver gre tudi v korak s sodobno tehnologijo, saj od zdaj ponuja številne tehnične sladkorčke, vključno s povezljivostjo s pametnimi telefoni in podobnim. 

Kot rečeno, je nov motor dobil tudi model Dorsoduro. Italijanski generator adrenalina in strahu je osvojil številna prvenstva v supermotu, s posodobitvami, ki jih seveda ni malo, pa je pripavljen s to tradicijo nadaljevati. Za vožnjo po cestah bo opremljen z ABS, traction controlom, tehnični paket pa zaključuje in dopolnjuje še sistem ride by wire.

Prenovili so tudi model RSV4, ta sicer ne prinaša veliko tehničnih novosti, bo pa s številnimi dodatki, ki jih omogočajo elektronski moduli, gotovo prepričal marsikaterega navdušenca nad športnimi motocikli. O prenovljenem RSV4 se bomo razpisali v prihodnjih dneh.

Seveda niso pozabili niti na začetnike, za njih pa so osvežili model Tuono 125. Največja novost je seveda serijski ABS, ki je zdaj na vseh motociklih s prostornino večjo od 50 kubičnih centimetrov obvezen.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel