Električni Kalašnikov za ruske policiste (video)

Če ste mislili, da je Kalašnikov zgolj vrhunska avtomatska puška, ste živeli v zmoti. V tej tovarni izdelujejo tudi marsikaj drugega. Tudi električne motocikle.

Kalašnikov se ob tem, ko razvija in izdeluje avtomatske puške, ukvarja tudi z razvojem in izdelavo ostrostrelskih orožij, topov, športnih pušk in praktično vsega, iz česar poka. Hkrati pa so zelo uspšeni tudi pri razvoju daljinsko upravljanih bojnih modulov, brezpilotnih letal in večnamenskih vozil za specialne potrebe.

Med slednjimi pa najdemu tudi električne motocikle serije IZh, ki jih poganja elektromotor z močjo 15 kW. O zmogljivostih tega motocikla sicer ni uradnih podatkov, znano pa je, da je doseg tega motocikla 150 kilometrov.

Ker je znano, da tisto, kar Rusi izdelajo za potrebe svoje vojske, policije in drugih državnih služb, vedno dobro in zanesljivo, ne dvomimo, da ta motocikel ne bi zmogel zadovoljiti tudi potreb navadnih ljudi. V promocijskem videu, ki ga je Kalašnikov objavil na portalu Youtube, je predstavnik ruske policije povedal, da ... No, ne vemo točno kaj je povedal, a iz posnetkov je razvidno, da gre več kot očitno za zelo robusten motocikel.

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"