Harley Davidson krči ponudbo

3. 5. 2013
Deli
Harley Davidson krči ponudbo

Pri Harley Davidsonu so se odločili s seznama modelov odstraniti 6 motociklov.

Po hitrem preletu trenutnega Harleyevega cenika je nepoznavalec te ameriške znamke motociklov prej precej zbegan kot dobro informiran. Številni modeli so si tehnično in oblikovno med seboj bolj kot ne podobno, na seznamu pa je več kot 25 modelov.

V naslednjo sezono pa bo Harley Davidson vstopil z nekoliko bolj okrnjeno prodajno paleto, saj se bo z globalnega tržišča poslovilo 6 modelov.

Z uradnih cenikov se bodo poslovili FLHTC Electra Glide Classic, XR1200X Sportster, FXS Softail Blackline FLHR Road King, FLTRX Road Glide Custom, FLTRU Road Glide Ultra in FLHRC Road King Classic.

Nekateri modeli se poslavljajo samo začasno, predvidoma do temeljite osvežitve, z ukrepom pa naj bi pri HD optimizirali proizvodnjo in posledično znižali stroške.

Čeprav se zgoraj naštete kratice zdijo povsem nerazumljve in si marsikdo niti v sanjah ne zna predstavljati kateri modeli se dejansko poslavljajo, se v vseh teh okrajšavah skriva logično označevanje modelov s katerim poznavalci znamke nimajo nobenih težav. Iz kratic se da namreč razbrati podatke o tipu okvirja, motorju, kolesih in podobno, pač stvar za poznavalce, posledica več kot sto letne tradicije.


MaT

foto: wikipedia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja