Honda MSX 125 (2016)

21. 2. 2016
Deli

Honda je svojemu MSX-u namenila temeljito kozmetično prenovo. V letu 2016 bo ta, nekateri mu pravijo 'huligan bike', po mestih vozil v veliko bolj čedni obleki.

MSX je sicer model, ki nadaljuje Hondino dolgo tradicijo zabavnih motociklov z majhnimi kolesi. Zgodba se je začela pisati leta 1963, ko je Honda predstavila prvega Monkey-a, nadaljevala pa se je z modeli Dax in Ape.

Po predstavitvi leta 2013 je MSX125 postal popularen motocikel, do sedaj pa so jih prodali že več kot 300.000. Varčen agregat in svojevrstne vozne lastnosti so kot nalašč za vožnjo po mestu, motocikel pa se izkaže tudi na drugih področjih. Zelo radi ga imajo člani dirkalnih ekip, ki pravijo da je to odličen 'paddock bike'.

Za leto 2016 je bil MSX, kot smo zapisai že v uvodu deležen kozmetične osvežitve. Na novo so skrojili rezervoar goriva, stranske plastične pokrove, popolnoma nov je prednji LED žaromet. Tudi na zadku je svoje mesto našla tehnologija LED, nov videz je dobil tudi izpušni sistem. Da je vožnja nekoliko udobnejša so poskrbeli z dodatnim oblazinjenjem sedeža, nov pa je tudi kontaktni ključ, ki se zdaj lahko pospravi v svoje ohišje.

MSX v prodajne salone prihaja spomladi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja