Honda PCX Electric in Hybrid

Honda je v Tokiu, in tako bo tudi v Milanu, predstavila dva nova modela iz linije PCX: električni skuter in hibrid.

Električni skuter bo seveda poganjal izključno električni motor, ki bo elektriko črpal iz dveh baterij, nameščenih pod sedežem skuterja. Ker so baterije zasnovane tako, da jih je mogoče enostavno zamenjati, bo tako ob predpostavki, da bi imeli več kompletov baterij, doseg tega skuterja praktično neomejen.

Sistem menjave baterij je sicer kot pionir v svet skuterjev že vpeljal tajvanski Gogoro in v marsikateri svetovni metropoli že požel velik uspeh. Ob dejstvu, da se je tega na podoben način lotila tudi Honda, kot kaže pa tudi Piaggio s svojo Vespo, bi znala biti mestna električna prihodnost začrtana v smeri izmenjave baterij.

Morda v tem trenutku bolj smiseln pa se zdi drugi model, pri katerem bo za pogon skrbel bencinski motor v kombinaciji z elektromotorjem. Honda glede tehničnih podrobnosti za zdaj še molči, pravijo pa, da gre za izredno kompaktno kombinacijo obeh pogonov, ki bo navdušila uporabnike.

Oba modela bosta za proizvodnjo in prodajo pripravljena v letu 2018, za zdaj pa se načrtuje prodaja zgolj na trgih velike Azije in Japonske.

Matjaž Tomažič
foto: Honda

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"