Husqvarna - črna in bela puščica že na ogled na Brezovici

16. 3. 2018
Deli
Husqvarna - črna in bela puščica že na ogled na Brezovici

Med najbolj ekstravagantne novosti letošnje sezone se uvrščata tudi Husqvarni Vitpilen in Svartpilen. Prvi primerki so že na ogled pri MotoXgeneration na Brezovici.

Husqvarna je motoristična znamka, ki jo pogosto in najraje povezujemo s terenskimi motocikli. Z njimi so Švedi v vseh letih obstoja vendarle dosegali najvidnejše uspehe. A morda je kar premalo znano, da je imela znamka v naboru svoje modelne ponudbe tudi cestne motocikle, leta 1955 denimo model Silverpilen (Srebrna puščica). Tako se z novima modeloma (ob tem pa je treba omeniti še konceptni stroj Vitpilen 701) pravzaprav vračajo k svojim koreninam. In to na svojski, švedski način.  

Vitpilen = bela puščica.

Svartpilen = črna puščica.

Tradicija in visoka tehnologija

Seveda pa pri Husqvarni ne bi bili to, kar so, če ne bi ponujali nečesa posebnega in enkratnega. Če je model Svartpilen 401 bolj terenskega značaja, sta modela Vitpilen 401 in njegova konceptna modelna varianta Aero dizajnersko preprostih, a skladnih skandinavskih linij.

Predvsem model Vitpilen ima in je zgolj tisto, kar je za motoriranje nujno in potrebno: motoristična esenca in skandinavski purizem. Agregat tehta zgolj 36 kilogramov. Tudi preostala oprema je na nivoju: zavorni komplet s 320-milimetrskima sprednjima kolutoma in sistemom ABS je norma, tako kot hišno vzmetenje WP, drseča sklopka ter LED-svetila, ki celotno vizualno sliko motocikla le še poudarjajo.    

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja