Indian Scout 100th Anniversary in Bobber Twenty

Ameriški Indian na našem trgu sicer ni prisoten, vseeno pa velja omeniti, da je v čast stoti obletnici modela Scout, Indian pripravil dva jubilejna modela.

Originalni Scout je bil kupcem prvič na voljo davnega leta 1920, že leto prej pa so ga predstavili na enem od ameriških avtomobilskih salonov.

Indian je danes tovarna, ki izdeluje velike kruzerje, lastniki tovrstnih motociklov pa pogosto menijo, da so zgodba, tradicija in zgodovina ključne stvari za res pravo uživanje na dveh kolesih.

Ob stotem rojstnem dnevu modela Scout, je torej jasno, da bosta oba novinca poleg sodobne tehnologije, premogla tudi nekaj detajlov, ki spominjajo na obdobje dvajsetih let prejšnjega stoletja. Prvi med njimi je gotovo plavajoči sedež, nad zadnjim blatnikom pa je namesto sedeža montiran kromiran prtljažnik. Standardna lita platišča so zamenjala kolesa z naperami, seveda pa ne manjkajo priložnostni emblemi in posebna barvna kombinacija.

Prvi se bo imenoval preprosto Scout 100th Anniversary, serija pa bo štela le 750 motociklov. Drugi, Bobber Twenty pa številčno ne bo omejen in zanj veljajo enake značilnosti kot za model 100th Anniversary, s to razliko, da je kromiranih delov le ta odtenek, poleg tega pa bo prepoznaven tudi po deset centimetrov višjem krmilu, ki mu sicer pravijo tudi 'Ape Hanger'.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja