Yamaha 2017

8. 10. 2016
Deli

Prvi del novosti, ki jih je pripravila za leto 2017, je Yamaha pokazala na salonu Intermot.

Yamaha je presenetila z vizualno precej spremenjenim modelom MT-09, ki se sedaj bolj sklada z najmočnejšim iz te serije MT-10. Novo je vzmetenje, nekoliko pa so popravili tudi položaj sedenja in menjalnik opremili s serijskim sistemom 'quickshifter'. MT-09 je sedaj še bolj tehnološko dovršen, vznemirljiv in seveda zabaven motocikel. Sedaj boste sklopko potrebovali le za speljevanje in ustavljanje.

Za sladokusce so pripravili MT10 SP, ki je roadster namenjen vsem, ki iščejo ultimativne užitke v športni vožnji po cesti in dirkališču saj ima elektroniko in vzmetenje sposojeno pri radikalni superšportni specialki R1M. Polaktivno Öhlinsovo vzmetenje se prilagaja načinu vožnje in pogojen na cesti oziroma na stezi. Celotna serija MT-10 je za sezono 2017 opremljena s sistemom 'quick shift' za pretikanje prestav pri polnem plinu brez uporabe sklopke.

Pri Yamahi narekujejo trende na področju modnih retro motociklov. Ljubitelej 'scramblerjev' bo navdušil novi model SCR950, ki ga bodo izdelovali za ameriški in evropski trg in bazira na osnovi platforme XV 950. Navdušil nas je z izgledom in pristnostjo.

Yamaha pa je poleg naštetih novosti pripravila tudi video, s katerim najavlja prihod nove generacije modelov R. Uradna predstavitev bo 13. oktobra.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"