Izbrali smo: Icon Airmada Long Oval

14. 12. 2015 | Tina Torelli
Deli

Čelada je najpomebnejši del motoristove opreme in včasih je najti tisto pravo kar malce težko. In sama sem se kar nekaj časa ubadala z iskanjem tiste prave zame. V vseh čeladah velikosti S sem lahko migala z ušesi, tiste, ki so se lepo podale mojim ličnicam, pa so me vse po vrsti po 20 minutah začele pritiskati na čelo. Vem, da je na svetu veliko izdelovalcev zelo dobrih čelad, a jaz sem predvsem vesela, da sem končno našla sebi primerno: Icon Airmada Long Oval, ameriška kakovost za mojo slovensko-italijansko glavo.

Prvi vtis je zelo pozitiven! Občutek, da ti je čelada kot ulita in da ta občutek niti po daljši vožnji ne zbledi, je res fantastičen. Tole 'pokrivalo' je res udobno, čeprav je to svojevrsten paradoks: kljub vsemu udobju je oprijem močan, zaradi česar se počutim še malo bolj varno, navdušena pa sem tudi nad preglednostjo. Iz te čelade se enostavno super vidi ven, kar pomeni, da je oblikovalcem pri Iconu v popolnosti uspelo združiti funkcijo in ekstetiko. Ja, čelada je fejst lepa! Drugi plusi? Majhna teža, snemljiva in pralna notranjost ter snemljiv vizir, ki ga lahko nadomestim tudi s čim bolj strupenim, vse drugo pa še odkrivam, meter za metrom (čista začetnica, a izkušena sopotnica).

Zunanja školjka pri čeladi Icon Airmada Long Oval je nareja iz brizganega polikarbonata, notranja pa iz sendviča zaščitne obloge z mehkejšim in tršim delom, da je porazporeditev sile ob morebitnem padcu čimbolj enakomerno. Za zračenje skrbi šest odprtin za hladen zrak na sprednjem delu in štri odprtine na zadnjem delu za izpust vročega zraka.

Vse o čeladi, vključno z barvnimi kombinacijami iz zelo koristnimi navodili za vzdrževanje vseh vrst čelad si lahko ogledate na www.partseurope.eu.

Tina Torelli

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja