Jermenarji v Ločici pri Savinji

22. 5. 2008
Deli

Kdo pravi, da v deželici podalpski nimamo dirkališča? Mogoče imamo pa samo prehitre dirkalnike . .

V soboto se je kljub precej klavrni vremenski napovedi na poligonu v Ločici pri Savinji (tam, kjer nas je Brane Legan že učil varne vožnje) zbralo dvanajst ekip s specialno pripravljenimi dirkalniki, kateri slišijo na ime Laura. Mopedi z jermeni, katerim lahko pomagamo tudi s poganjanjem pedal, so morali zdržati šest ur neprekinjenega dirkanja po dokaj hitri progi. Vajeni smo namreč, da so zavoji bolj zaprti in je potrebno ogromno pedaliranja, a je bilo tokrat drugače - z izjemo dveh krožišč je bila ročica za plin neprestano obrnjena do konca. To pomeni tudi, da smo bili dirkači manj utrujeni in pogoste menjave niso bile tako zelo potrebne.

Presenetljivo to ni pomenilo večjih okvar in dirka je bila napeta do zadnjega kroga. Samo poglejte razlike v krogih na prvih dveh mestih, ter med četrtim in petim, med šestim in sedmim . . Vozniki so navijali plin, sotekmovalci in bolj maloštevilčni gledalci pa so navijali za dirkače in ob osmi uri zvečer je bila vztrajnostna dirka zaključena.

Do septembra imamo sedaj dovolj časa za draga friziranja in testne vožnje po dirkališčih sveta, takrat pa se bomo zopet pomerili v Žalcu in Kamniku. Se vidimo!

Rezultati:

1 Formula Jermen 479

2 AMK Savinska 479

3 Hitra Laura 465

4 Dream Team 447

5 Rdeči Petelini 446

6 Polži 428

7 MK Vaški Boysi 2 425

8 Rokovnjači 402

9 Bum Dreiversi 394

10 MK Vaški Boysi 1 380

11 Zagnanci 323

12 Vlado Tim 270

(mesto, ekipa, število krogov)

Matevž Hribar, foto: Andrej Mežnaršič, Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"