Kawasaki novosti 2017

10. 10. 2016
Deli

Prvi del kawasakijevih novosti je v znamenju legendarnega imena Ninja. ER-6 se poslavlja, prihaja Ninja 650 kot zelo zanimiv motocikel srednjega razreda.

Kawasaki je predstavil osveženo družino s kultnim imenom 'Ninja'.

Začeli so z Ninjo 650, kompaktnim motociklom vstopnega segmenta z nizkim sedežem in težiščem, ki pa je solidno opremljen, saj na njem najdemo ukrivljeno zadnjo nihajko, sklopko proti blokiranju zadnjega kolesa. Dvovaljnik obljublja dober navor, za vse, ki želijo več ostrine pa lahko posežejo po akrapovičevem športnem izpuhu. Ninja ZX-10 RR je specialka, ki si jo je Jonathan Rea pripravil za trening.

Gre za enosedežnik, s homologirano predelavo glave motorja, Marchesinijevimi aluminijastimi platišči, najboljšo elektroniko za nadzor delovanja motorja in sistemi, ki motocikel nadzirajo pri vožnji na meji. Serijsko so ga opremili s sistemom za pretikanje prestav menjalnika navzgor in navzdol pri obremenitvi s polnim plinom in seveda brez uporabe sklopke. Kot vrhunec novosti pa so pokazali model s turbinskim polnjenjem H2R Carbon. Naredili jih bodo le 120, gre pa za še lažjo izvedbo njihovega osupljivega lovca na hitrosti.

Peter kavčič

Foto: Kawasaki

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"