KTM 450 Rally Replica

Replika dirkaške specialke bo kmalu na voljo.

Koncept, ki je resnično pripeljan do točke 'ready to race', bo kmalu postal nov model na KTM-ovem ceniku. Motocikel bo vsaj na videz skorajda identičen tistim, ki jih na reliju Dakar vozijo Walkner, Price in Sunderland.

450-kubični motor SOHC z naprednim elektronskim vbrizgom goriva bo v primerjavi s predhodniki, ki so bili do zdaj na voljo, po zaslugi nove glave motorja in nove elektronike postregel z več moči in navora.

Na novo oblikovano ohišje zračnega filtra je zaslužno za več prostora za elektroniko in akumulator, hkrati pa omogoča boljšo centralizacijo mase, ki je bila eden od ključnih ciljev pri razvoju tega motocikla. Nov okvir bo zagotavljal več stabilnosti, tako pri zaviranju kot tudi med vožnjo. Nova bo zadnja nihajka z amortizerjem, ki ga bo dobavljal WP.

Sprednja visoka maska bo po novem bolj aerodinamična, delno bo izdelana iz karbona, pod njo pa bo dovolj prostora za vso potrebno informacijsko tehniko, tudi navigacijski sistem. Sedež bo mehkejši, preoblikovana bo posoda za gorivo, za izpušni sistem pa bodo poskrbeli kje drugje kot pri Akrapoviču.