KTM pripravil poslastico za udeležence dirke KTM Adventure Rally

18. 6. 2018 | Jure Šujica
Deli

Dvanajstim srečnežem bo KTM ponudil udeležbo na petdnevnem reliju v Maroku, kjer bodo tekmovalci deležni popolne tovarniške podpore.

Vsak pravi avanturist na dveh kolesih je že kdaj pomislil, kako bi bilo, če bi se udeležil slavne dirke za reli Dakar ali kakšne podobne preizkušnje. Le redki so taki, ki se tega na koncu dejansko tudi lotijo. Ne nazadnje priprava takih in podobnih dirk terja veliko denarja in priprav. Ravno zaradi tega pa je še posebej dobrodošla poteza avstrijskega proizvajalca KTM, ki je za najbolj zagrizene motoriste pripravil prav poseben izziv.

KTM kot del promocije svojih motociklov organizira KTM Adventure Rally. Šest preizkušenj v šestih državah po svetu – nam najbližja bo ravno v juniju na Sardiniji – prva dva uvrščena na vsaki preizkušnji pa bosta letos dobila prav posebno nagrado. KTM bo namreč 12 tekmovalcev poslal na izziv Ultimate Race, ki bo potekal v sklopu Merzouga Relija v Maroku aprila prihodnje leto in bo štel tudi za prvenstvo serije Dakar.

Celoten reli bo trajal pet dni, dirkači pa bodo deležni enake podpore, kot jo KTM zagotavlja tovarniškim dirkačem. Sem je tako vključeno plačilo stroškov poti, nastanitve in startnine na dirki. Tekmovalci bodo nastopili z novimi motocikli KTM 790 Adventure R, za katere jim bo podjetje zagotovilo vso servisno podporo ter nasvete nekaterih najboljših dirkačev na svetu. Srečni zmagovalec izziva bo nato prejel še dodatno nagrado, ki pa naj jo bi KTM razkril v prihodnjih dneh, a ne bi bili presenečeni, če bi bila to kar udeležba na reliju Dakar.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja