Prve fotografije novih motokros modelov: KTM SX in SX-F 2018

4. 5. 2017 | Peter Kavčič
Deli

Večjih sprememb nova paleta ni doživela. Še najbolj je spremenjen SX 85.

Velikih revolucionarnih novosti KTM za paleto svojih motokros specialk SX in SX-F z letnico 2018 ni pripravil. Odločili so se, da motocikle le malenkostno spremenijo, da jim odvzamejo še kak gram in nekoliko dodelajo vzmetenje in elektroniko za boljše podajanje moči in boljše čase na stezi.

Dvotaktna modela KTM SX 125 in KTM SX 150 sta tako dobila novo glavo motorja iz aluminijeve zlitine, ki skupaj z enoto elektronike pripomore k še bolj učinkovitim štartom.

Vsi modeli imajo izboljšane sprednje zračne vilice WP AER premera 48 mm. Na oko pa boste modelno leto 2017 in 2018 ločili po oranžnem okvirju in grafikah z manj bele in več oranžne barve po vzoru tovarniških dirkalnikov.

Kot serijski del oprema pa ostajajo na motociklih najkakovostnejše komponente, električni zagon motorja, sistem za nadzor proti zdrsu zadnjega kolesa, vzmetenje WP in možnost izbire med različnimi načini delovanja motorja. Vrhunec novosti za 2018 pa je model za najstnike SX85, ki ima povsem nov motor, ki je lažji za 0,69 kg. Ima tudi novo zračno vzmetenje WP AER 43 mm spredaj in nov PDS blažilnik zadaj. V prodajna salona Seles moto centra v Grosuplju in Axle v Kopru pridejo predvidoma v začetku poletja.

Peter Kavčič
foto: KTM images

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja