Masters of Dirt 2013 - še dober teden do spektakla v Stožicah

22. 3. 2013
Deli

'S ponosom sporočamo, da prihajamo nazaj v Slovenijo! Po razprodanem spektaklu v Ljubljani, med turnejo v letu 2011, smo vedeli, da je tukajšnje občinstvo pripravljeno na še več norosti, vključenih v »Masters of Dirt«. S temi besedami organizatorji obljubljajo nov izjemen spektakel, ki bo 1. aprila v Stožicah. Nastopil bo tudi Slovenec Aleš Rozman!

MOD se vrača s popolnoma prenovljenim programom. Več bo športnikov, več trikov in več nastopov! Turnejo začnejo v Zagrebu, 30. marca. Po dnevu premora, prihajajo v Ljubljano, kjer bodo zatresli tla 1. aprila.  In to ni prvoaprilska šala! Nato se bodo odpravili na zaključek v Beograd, kjer se bo 6. aprila končala vzhodnoevropska turneja 2013. V dveh urah in pol boste lahko videli vrhunske predstave na motokros motociklih, motornih saneh, štirikolesnikih, buggyjih in BMX ter MTB kolesih. Imeli bodo celo električni motor. Norvežan Jostein Stenberg, bo s svojimi 250kg težkimi motornimi sanmi poskusil izvesti salto nazaj, preko 19 metrske vrzeli, kjer bo na glavo obrnjen letel na višini 12 metrov nad tlemi. Prvič bo na turneji tudi češka senzacija, 13-letni Matej Česak, ki je najmlajši profesionalni FMX voznik v Evropi.  Druščina FMX voznikov bo postregla z najzahtevnejšimi in najnovejšimi triki ta trenutek. Tudi s hkratnimi vzporednimi skoki. BMX in Mountain bike kolesarji pa bodo izvajali največje trike, med njimi tudi frontflip kombinacije (salto naprej s kombinacijami) in double backflip (dvojni salto nazaj). Da bodo kolesarji dobili dovolj hitrosti za skoke preko ogromne skakalnice z 12-metrsko praznino, jim bo v pomoč posebna elastično vrv, privezano na motokros motor. Tako bodo kolesarje dobesedno izstrelili preko skakalnice!

Dogodek se bo začel z velikansko otvoritveno slovesnostjo ob 18 uri, na kateri ne bo manjkalo pirotehnike, vizualnih posebnih učinkov in seveda krasnih 'Fuel girls' iz Anglije. Zabaval vas bo tudi Dj Mosaken, kot uradni Dj turneje Masters of Dirt.

Več o spektaklu lahko preberete tudi tu:

www.mastersofdirt.com/events in na facebook strani Masters of dirt Slovenija

PeK

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"