24 ur na Tomosu Racing TT 50, 2. del

4. 6. 2012
Deli

Vreme je zgodaj popoldne pričelo močno krojiti potek ekskluzivnega testiranja najnovejšega Tomosovega prototipa. Svojo uro je uspešno odvozil tudi Miran Stanovnik - VIP gost Avto magazinovega 24-urnega testa.

Žal je lahko odpeljal le 10 krogov v suhem vremenu, nakar se je ulilo kot iz škafa. A Miran je kljub temu, da je zvezdnik motošporta, odpeljal do konca tudi v poplavi. V boksih se je ustavil le toliko, da je nase navlekel dežni kombinezon, nato pa z nasmeškom na obrazu nadaljeval.

Dež je popestril dogajanje tudi v boksih, Tomosovi razvojni inženirji (ki ta test uprabljajo prav za iskanje morebitnih skritih pomankljivosti, preden gre motorček v serijsko proizvodnjo) in mehaniki so morali pokazati lep kos svoje iznajdljivosti, da so malega Racinga TT obvarovali pred vdorom vode - in kljub temu, da se ta že celo popoldne, uro za uro, vozi po nalivu, na njem vse še vedno deluje. Po šestih urah vožnje lahko zapišemo tudi, da moped zasluženo nosi ime Racing, saj so ovinki na Racelandu zelo zabavni kljub le 50 kubikom v agregatu (še posebej v dežju, seveda).

Konec popoldneva je naš Matej Memedovič podiral rekorde v mokrem s časom 1.22,05 (Stanovnik 1.27,28, Kavčič 1.28,09), kar je ducat sekund počasneje kot v suhem. Držimo pesti, da dež poneha in bo ekipa ponoči lahko nekoliko bolj sproščeno užvala po posušeni stezi, ter da bo šlo do konca brez padcev - dosej smo zabeležili le enega, čisto na začetku, pa še ta se je končal z vsega sedemminutnim postankom v boksih za zamenjavo izpušnega sistema.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja