Akrapovič pokal: Orehova vas

23. 6. 2008
Deli

Na prečudovit dan brez oblačka je v Orehovi vasi gnalo svoje motocikle 156 tekmovalcev. Četrta dirka serije pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu za pokal Akrapovič se je zaznamovala z odlično, atraktivno predstavo obvladovanja motokrosistične vožnje, tako Jerneja kot Petra Irt ter malega velikega mojstra Nika Škorje.

Dirka MX OPEN R1/MX 125 R1

MX OPEN R1

Damjan Smrekar (AMD Šentvid pri Stični) je tokrat zasedel prvo mesto, čeprav sta z Erikom Slavcem (TRK Tajfun šport) osvojila enako število točk (47), oba z motociklom Honda. Za njima se je na tretje mesto uvrstil Boris Cerar (AMD Lukovica), ki je v prvi dirki prišel na cilj kot četrti, v drugi dirki pa tretji s svojim Suzukijem.

MX 125 R1

Jernej Irt (AMD Sitar Dunlop Racing) je brez prave konkurence zmagal obe vožnji. V prvi je postavil tudi najhitrejši čas kroga na dirki 01:52, 462 in z Yamaho YZ 250 F zopet pokazal, kako hiter je lahko šibkejši motor v pravih rokah. Kristjan Tadič (MTD racing team) je s skupno 40 točkami osvojil drugo mesto, tretje pa Theo Urbas (MK Notranjska).

Dirka MX OPEN R2

Dejan Ogulin (NIX moto klub Semič) je z enim prvim in enim drugim mestom nabral 47 točk, kar je zadostovalo za zmago. Dominik Potočnik (AMD Slovenske Konjice) se je s podobno hitrim tempom in z zmago v prvi vožnji in tretjim mestom v drugi moral na koncu sprijazniti z drugim mestom. S samo točko za drugo uvrščenim je na najnižji stopnički stal Robert Kavšek (AMD Šentvid pri Stični), ki je bil na obeh dirkah je bil drugi.

Dirka MX 125 R2

Zmagovalec prejšnje dirke Martin Treffer (Avstrija) tokrat s svojim dvotaktnim Suzukijem ni posegel v sam vrh. Z dvema tretjima mestoma je stal na najnižji stopnički. Najbogatejši razred glede števila tekmovalcev je postregel z dvema v vrhu enakima dirkama, saj smo dvakrat dokaj suvereno videli zmagati Andreja Gregoriča (ABC Sport), pred Rokom Virantom (AMD Šentvid pri Stični).

Dirka MX 85 / MX 85 junior

Peter Irt (AMD Sitar Dunlop Racing), sicer očitno najhitrejši na obeh dirkah, je bil osmoljenec dneva. V prvi dirki si je nabral že lepo prednost pred vsemi tekmovalci, a mu jo je v šestem krogu zagodel batni obroček v pogonskem agregatu njegovega dvotaktnega Suzukija. Tako je v prvi vožnji ostal brez osvojenih točk. V drugi vožnji je Peter zopet pokazal izjemno atraktivno in hitro vožnjo, Suzuki pa je deloval brez težav do zmage. Skupno je dosegel osmo mesto. S prvim in drugim mestom je zmagal Dejan Zver (TRK Tajfun šport) s štiritaktno Hondo 150. Sledila sta mu fanta, oba z motociklom Suzuki, na drugem mestu Gašper Petrin (AMD Feroda Celje) in na tretjem Miran Kovačič (AMD Trebnje). Rok Majerič (TRK Tajfun šport) je bil v podmladku zopet najhitrejši in zmagal na obeh dirkah, sledila sta mu Matevž Jerebic (Geodrill racing) in Rok Rus (AMD Šentvid pri Stični), ki sta si na obeh dirkah izmenjala drugi in tretji mesti.

Dirka MX 65 junior

Talentirani as Nick Škorja (TRK Tajfun šport) v tem razredu nima prave konkurence, saj je dvakrat zmagal za debelo minuto pred drugo uvrščenim Denisom Vačovnikom (MK Slovenj Gradec). Tretje mesto je osvojil ljubljenec občinstva, domačin Matic Kolar (AMD Orehova vas).

Dirka MX Veterani

Igor Pancar AMD (Šentvid pri Stični), ki je bil prejšnjo tekmovalno nedeljo v razredu Veterani 35 v odlični formi, je tokrat v Orehovi vasi zasedel tretje mesto. Pred njim je drugo mesto zasedel Branko Peršoh (AMD Slovenske Konjice), zmagal pa je Alojz Vogrinc (TRK Tajfun šport) z enim prvim in enim drugim mestom.

Silvin Vesenjak (MK Enduro šport Maribor) v kategoriji MX Veterani 45, tokrat ni slavil prvega mesta le na podlagi slabšega rezultata na drugi dirki. Prvo dirko je s svojim enduro motociklom KTM 450 EXC-R sicer zmagal, a ga je na drugi dirki ugnal Alojzij Fortuna (NIX moto klub Semič) s pravo motokros Yamaho YZ. Tretje mesto je zasedel Stane Pečjak (AMD Šentvid pri Stični).

Besedilo in foto: Jurij Furlan

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel