Češka ostaja neosvojljiva za Žagarja

28. 5. 2018 | Jure Šujica
Deli

Naš najboljši spidvejist je sicer popravil vtis iz prejšnjih let, vseeno pa ostal pred vrati polfinala.

Zadnji vikend v maju je češki stadion Marketa gostil letošnjo drugo dirko za Veliko nagrado v spidveju, ki se je je udeležil tudi slovenski dirkač, 35-letni Matej Žagar. Po osmem mestu na uvodni dirki v Varšavi se je na dirkališču v Pragi znašel še nekoliko slabše in ostal na pragu polfinala ter osvojil skupno deveto mesto.

Da ne bo šlo vse po načrtih, se je videlo že na prvi dirki, ko je po startu na zunanji progi prišel na tretje mesto, na njem pa nato ostal do konca dirke. Nič boljši rezultat mu ni uspel niti na drugi preizkušnji in tako je imel po dveh dirkah v malhi le dve točki. Sreča se mu je nato nasmehnila v tretji njegovi, sicer pa deseti dirki dneva, ko je kmalu po startu zasedel prvo mesto in ga brez večjih težav zadržal vse do konca dirke.

Kljub osmemu mestu v skupnem seštevku napredoval

Z upanjem na finale – z zmago na tretji dirki so se možnosti ponovno močno povečale – se je nato podal na četrto dirko dneva, na kateri je ponovno zabeležil tretje mesto, dosežek pa je nato ponovil še na zadnji, peti dirki dneva. Po petih preizkušnjah je imel tako osvojenih sedem točk, s čimer se je Žagar izenačil z Rusom Artiomom Laguto, ki pa se je nato zaradi boljšega izkupička osvojenih mest uvrstil v polfinale.

Žagar je po končani dirki krivdo za povprečen rezultat pripisal sebi in slabim startom, deloma pa tudi z alergijo povezanemu nahodu. Kljub temu je nekaj tolažbe našel v tem, da je bil letošnji rezultat na zanj očitno neugodnem dirkališču v Pragi vseeno nekoliko boljši kot v preteklih dveh letih, ko je obakrat zasedel končno 14. mesto. Poleg tega se je kljub osmemu mestu na prvi in devetemu mestu na drugi dirki zavihtel na sedmo mesto v skupnem seštevku in tako z optimizmom pričakuje naslednjo dirko v danskem mestu Horsens.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"