Dakar 2018-2: srbski dirkač pomagal Marčiču sredi sipin

8. 1. 2018 | Matevž Hribar
Deli
Dakar 2018-2: srbski dirkač pomagal Marčiču sredi sipin (foto: David Stropnik)
David Stropnik

Tehnične težave za slovenskega tekmovalca že v drugi etapi: po tem, ko mu je v sipinah nagajala pogonska veriga in mu je pomagal srbski kolega Saghmeister, se je tik pred ciljem etape zlomil vijak na prednjemu zobniku.

Kdor je včeraj opazoval sledenje tekmovalcev na Dakarju (gaps.dakar.com), je verjetno opazil, da je Simon Marčič do poznega večera (po slovenskem času) pripeljal le do druge kontrolne točke, nato pa obstal. Danes zjutraj smo na njegovem Facebooku izvedeli vzrok zamude: na srečo je z dirkačem vse v redu, za zaostanek pa je bila kriva težava tehnične narave.

"Zlomil se je vijak od sprednjega zobnika v gredi in mi je vrglo dol verigo. Ker sem zjutraj zamenjal jakno, s sabo nisem imel veznega člena in orodja. Oboje mi je na približno stotem kilometru, kjer se mi je vse to zgodilo, posodil srbski tekmovalec Gabor Saghmeister. Nato sem molil, da mi ne bi vijaka zabrisalo z gredi. Motor je zdržal skoraj do cilja, dokler se mi to ni zgodilo nekaj metrov pred bivakom in sem v bivak prišel peš. Bolelo me je srce, saj sem se bal, da dela več ne bom našel oziroma da se v taboru ne bo našel," je svoje doživetje z precej bolj sočnimi besedami (malo smo prevedli) opisal Simon, ki ga zdaj čaka celonočno "šraufanje".

Po informacijah uradne spletne strani je Marčič v 2. etapi zasedel predzadnje, 125. mesto, v tej etapi pa je odstopilo kar 10 motoristov, tudi izkušeni Adrien Metge (Sherco TVS Rally Factory).

Matevž Hribar
foto: David Stropnik

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"