Dani: »Čutim, da imam v življenju druge prioritete.«

13. 7. 2018 | Matevž Hribar
Deli
Dani: »Čutim, da imam v življenju druge prioritete.« (foto: HRC Honda)
HRC Honda

Eden od najuspešnejših dirkačev vseh časov, ki žal nikoli ni okusil slasti zmage v kraljevem razredu, je napovedal svojo dirkaško upokojitev.

Na včerajšnji tiskovni konferenci pred VN Nemčije je Dani Pedrosa, dolgoletni član ekipe Repsol Honda in trikratni svetovni prvak v nižjih razredih, oznanil zaključek 'polnoletne' kariere profesionalnega dirkača.

Dani Pedrosa: »Prihodnje leto ne bom tekmoval v svetovnem prvenstvu, letos bom zaključil kariero dirkača v MotoGP. O tem sem razmišljal dolgo, odločitev seveda ni bila lahka, saj ta šport resnično ljubim, in čeprav imam dovolj možnosti nadaljevati dirkanje, čutim, da ne živim več z dirkanjem kot nekoč in da imam v življenju druge prioritete.

»Želim povedati, kako srečen sem, da sem imel priložnost doživeti takšno izkušnjo, neverjetno je bilo dirkati za tako pomembno ekipo in pred toliko navijači. Dosegel sem več, kot se kadarkoli pričakoval, in zelo, zelo sem ponosen na svoje dosežke v tem športu. Postal sem dirkač, o čemer sem sanjal, in tega takrat, ko sem kot otrok na televiziji spremljal dirkače na svetovnem prvenstvu, res nisem pričakoval. Zahvalil bi se Dorni in Hondi za priložnost daljnega leta 1999 ter vsem sponzorjem, ki so bili z menoj v celotni karieri. Zahvalil bi se tudi družini in vsem navijačem, ki so me podpirali v dobrih in slabih časih s pošiljanjem mnogo sporočil, s katerimi sem v preteklosti prebrodil težke čase.«

Dvaintridesetletnik je leta 2003 osvojil naslov prvaka v razredu 125, nato pa v naslednjih dveh letih slavil še v razredu 250. Po prestopu v razred MotoGP je bil trikrat drugi in trikrat tretji, od leta 2001 pa je odpeljal 284 dirk in kar 153-krat stal na stopničkah.

Dani, hvala!

Odzivi: starši, Sete Gibernau in ostali

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja