EMXON:Italijani mladinski evropski prvaki, naši šesti!

12. 10. 2015
Deli

V Italiji se je s tekmovanjem za evropski pokal narodov zaključila letošnja sezona motokrosa. Slovenska reprezentanca je osvojila šesto mesto, evropski prvaki so postali domačini Italijani. Na mladinski različici pokala narodov se je za naslov prvaka stare celine na progi Arco di Trento borilo trinajst reprezentanc, med njimi tudi Slovenija. Vsako reprezentanco so zastopali štirje tekmovalci. Za slovensko izbrano vrsto so tekmovali Jan Pancar (EMX250), Luka Milec (EMX125), Maks Mausser (EMX85) in Matevž Robek (EMX85).

V kvalifikacijah je najboljši slovenski rezultat dosegel Jan Pancar z osmim mestom v kategoriji EMX250, Luka Milec je bil dvaindvajseti. V kategoriji EMX85 je Maks Mausser končal na štirinajstem mestu, Matevž Robek na devetnajstem. »Pancar in Mausser sta vozila povprečno, Robek dobro, Milec pa je padel na startu, zato s kvalifikacijami ne moremo biti povsem zadovoljni,« je bil kritičen vodja reprezentance Aleš Zajec. A verjel je, da se bodo fantje za dirko zbrali in pokazali, kar znajo.

V nedeljo sta tekmovalce v obeh kategorijah čakali dve vožnji. Tekmovalni pogoji so bili ugodni, dirka je potekala v suhem in toplem vremenu. Maks Mausser in Matevž Robek sta v kategoriji EMX85 osvojila osmo in dvaindvajseto mesto, Jan Pancar in Luka Milec pa sta se v kategoriji EMX250/EMX125 uvrstila med najboljšo petnajsterico. Pancar je bil deseti, Milec štirinajsti. To je slovensko reprezentanco po polovici tekmovanja uvrščalo na skupno sedmo mesto.

V drugi vožnji kategorije EMX85 je bil Maks Mausser deseti, Matevž Robek pa je popravil svojo uvrstitev iz prve vožnje in končal na sedemnajstem mestu. V finalni vožnji dneva so se še enkrat pomerili motokrosisti kategorije EMX250/EMX125. Jan Pancar je bil enajsti, Luka Milec štirinajsti, kar je za slovensko reprezentanco pomenilo napredovanje na šesto mesto.

»Bili smo najmlajša ekipa na tekmovanju in šesto mesto je super rezultat. Zadovoljni smo s prvimi vožnjami, fantom so uspeli dobri starti in njihove vožnje so bile tekoče. V drugih vožnjah pa so se nam starti povsem ponesrečili. Startna rampa je bila zelo blatna, zato sem se odločil dodeliti prvo startno mesto šibkejšemu Milecu pred Pancarjem, ker je bilo to po mojem mnenju bolje za ekipni rezultat. Domov se vsekakor vračamo zadovoljni,« je povedal vodja reprezentance Aleš Zajec.

Evropski prvaki so postali Italijani, drugo mesto so osvojili Švedi in tretje Francozi. Slovenska četverica je, kot rečeno, osvojila šesto mesto.

REZULTATI:

1. vožnja 85 ccm: 1. Petr Polak (Češ), 2. Tom Guyon (Fra), 3. Anton Nagy (Šve), ... 8. MAKS MAUSSER, 22. MATEVŽ ROBEK (oba Slo)

2. vožnja 85 ccm: 1. Tom Guyon (Fra), 2. Petr Polak (Češ), 3. Anton Nagy (Šve), ... 10. MAKS MAUSSER, 17. MATEVŽ ROBEK (Slo)

1. vožnja 250/125ccm: 1. Ivo Monticelli (Ita), 2. Alvin Ostlund (Šve), 3. Kjer Tomas Olsen (Dan), ... 10. JAN PANCAR, 14. LUKA MILEC (oba Slo)

2. vožnja 250/125ccm: 1. Ivo Monticelli (Ita), 2. Alvin Ostlund (Šve), 3. Tomasz Wysocki (Pol), ... 11. JAN PANCAR, 14. LUKA MILEC (oba Slo)

Skupni rezultati: 1. Italija, 2. Švedska, 3. Francija, 4. Češka, 5. Italija B, 6. SLOVENIJA, 7. Danska, 8. Poljska, 9. Latvija, 10. Finska, 11. Avstrija, 12. Švica, 13. Ukrajina

PEK

Foto: Roman Borak, Youthstream

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"