Enduro crosscountry: Toni Mulec najhitrejši na domačih tleh

18. 4. 2016
Deli

Ob lepem in sončnem vremenu, se je tokrat na štartu prikazalo kar 181 tekmovalcev! Še dobro, da sta četrtkov dež in organizator pred dirko dobro namočila progo, a se je še vseeno med tekmovanjem precej prašilo, a mokri deli v senci so vseeno kar precej umazali motorje.

Tudi tokrat so tekmovanje začeli tekmovalci štirikolesnikov, ki se jih je zbralo kar 19! Veseli nas, da se na tekmovanje prijavljajo novi tekmovalci, torej tisti, ki se šele seznanjajo s tekmovanji. Tokrat je v skupnem seštevku slavil Igor Fabiani, pred zmagovalcem prejšnje dirke Tomažem Lešnikom in Brinovšek Damijanom, skupno četrti pa je zaključil voznik s 4x4 vozilom, Gartner Marko (Polaris).

V razredu Bronze in Women se je tekmovanja udeležilo 5 punc, slavila je Likar Fiamma. V kategoriji BRONZE je v 60 minutni dirki slavil MENCINGER Tomaž.

3.štart in 5. štart dneva sta gostila kategorije Silver, Veteran Silver in novo kategorijo Veteran 50, prav tako pa voznike, ki vozijo najdaljše dirke, torej TEAM in ENDURO. Po uri in pol bitke s progo je v kategoriji Silver slavil REICHHOLD Thomas iz Avstrije, v kategoriji Veteran Silver JEZOVŠEK Miran, v Veteran 50 pa SALBRECHTER Gerald.

4. in 6. štart dneva so začeli najboljši vozniki v kategoriji Diamant Dewalt, tokratna dirka pa je dodobra pognala Tonija Mulca in Jako Možeta v borbo za končno zmago, katero je predvsem po dobri 2. vožnji slavil Toni Mulec. Na tretje mesto je tudi zaradi grdega padca Mihe Špindlerja dobil Aleks Mlekuž. V kategoriji Gold je slavil BIZJAK Jaka, v Veteran Gold JAKLIČ Franci, medtem ko sta v dvojicah zmagala DVORNIK Aljaž KOREN Jan predvsem po zaslugi izjemne 3. vožnje, v najdajši dirki dneva pa je po skupno skoraj treh urah in 40 minut slavil PUŠNIK Sandi, pred ROBEK Gregor in KOKALJ Janez.

Sezona 2016 se nadaljuje s 3. dirko, ki bo 7.5.2016 v Žireh, ki so gostile lansko zaključno dirko.

Top vozniki OVERALL DIAMANT RIDERS:

1.MULEC Toni/ KTM

2.MOŽE Jaka / Suzuki

3.MLEKUŽ Aleks / Husaberg

4.KUTNAR Luka/ KTM

5.BIZJAK Jaka / KTM

6.SELES Jaka / KTM

7.MILOŠIČ Gregor / KTM

8.TEPUŠ David / KTM

9.JAKLIČ Franci / KTM

10.VAČUN Blaž / Sherco

11.VRHOVC Aleš / KTM

12.ŠUMAH Janko / KTM

13.PODVRATNIK Tomaž / KTM

14.KOČEVAR Kristijan /KTM

15.RIEPL Stefan / KTM

Top vozniki OVERALL SILVER RIDERS:

1. REICHHOLD Thomas

2. TRETJAK Blaž

3. MOZETIČ Jernej

Koledar naslednjih dirk za 2016:

3. 7.5.2016 Žiri (SLO)

4. 2.7.2016 Ribnik (HR)

5. 3.9.2016 Lovrenc na Pohorju (SLO)

6. 15.10.2016 Ljubljana (SLO)

PeK

Foto: organizator

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja