Enduro Crosscountry: Toni Mulec najhitrejši v Slovenj Gradcu

18. 5. 2015
Deli

Tretje dirke Quehenberger Enduro Cross Country v Slovenj Gradcu se je udeležilo preko 150 tekmovalcev, ki so se spopadli z vse prej kot lahko dirko. V najmočnejši kategoriji je slavil domačin Toni Mulec.

Tudi tokratno tekmovanje je ob odprtem Enduro Cross Country prvenstvu štelo tudi za Državno prvenstvo. Po urniku so dirko začeli vozniki štirikolesnikov in tudi tokrat so bili zaradi razmer v prednosti vozniki štirikolesnikov s 4×4 pogonom. Marko Jager je kmalu po začetku prevzel vodstvo, vodil vseh 60 minut in ponovno slavil tako v razredu 4x4 kot tudi v skupnem seštevku Overall QUAD riders. Za njim pa sta se v overall seštevku razvrstila še Igor Fabiani (2WD) in Boštjan Kremžar (4x4). V razredu Quad Hobby je zmagal Damijan Brinovšek.

Drugi štart dneva so odpeljali vozniki/ce v razredu Bronze, Women in prva vožnja dvojic – tokrat kar 12 parov! Tokrat se je od deklet z blatom spopadla samo Fiamma Likar, od vseh v tej vožnji pa je slavil Samoel Tomis. Najhitrejša dvojica po prvem delu je bila dvojica Kleč / Topič.

Tretji štart dneva in sicer kategorij Silver, Veteran 40 in 50 ter druga vožnja kategorije Team je dirko začela v navidez posušeni progi, a deli v gozdu so bili še vedno precej mokri in drseči. Tudi proga je postajala vsak krog zahtevnejša in težje prevozna, zato so sodniki urgirali in progo prilagodili tako, da je ostajala prevozna za vse. Kljub vsemu pa to ni zmotilo Tomaža Jernejška, ki je 4 kolesnik že lansko leto zamenjal za motor in pokazal, da je v dobri formi in da zna voziti tudi to, ter zmagal v tretji vožnji dneva. Med Veterani 50 je zmagal Alojzij Fortuna, med Veterani 40 Nedeljko Matovič, najhitrejša dvojica pa sta bila Alhiasat Omar in Koren Jan, po zaslugi zares hitre druge vožnje.

Najboljši tekmovalci, vozniki razredov Gold in Diamant so imeli tokrat ponovno konkurenco dveh hitrih Avstrijcev in le najboljši trije slovenski vozniki so bili tudi po 120 minutah hitrejši od njiju. Začeli so na najslabši progi, saj bila po treh tekmovalnih vožnjah že dodobro zdelana, a po hitrosti voženj se je zdelo, kot da je proga ravnokar poravnana. Glede na jutranje deževne razmere skoraj presentljivo, ampak proga je bila na nekaterih delih že resnično suha! Najhitreje je končal Toni Mulec, saj je imel sicer zelo hitri Miha Špindler težave z zadnjo gumo a je lahko zaradi izgube časa z menjavo in z dodatnimi 5 minutami kazni končal samo na tretjem mestu. Drugi je končal Jaka Može – tak je bil končni rezultat tako v razredu Diamant in v skupnem seštevku, v kategoriji Gold pa sta bila najhitrejša Avstrijca Resinger Christian in Jestl Manuel, tretji je končal Marko Goršek.

Top vozniki OVERALL TOP RIDERS:

1. MULEC Toni / KTM

2. MOŽE Jaka / Suzuki

3. ŠPINDLER Miha / Beta

4. REISINGER Christian / Husqvarna

5. JESTL Manuel / Husqvarna

6. GORŠEK Marko / KTM

7. MLEKUŽ Aleks / KTM

8. SELES Jaka / KTM

9. METELKO Matjaž / Beta

10. ROBEK Gregor / KTM

11. TEPUŠ David / Husaberg

12. PUŠNIK Sandi / Sherco

13. SIMON Janko / KTM

14. VAČUR Blaž / KTM

15. PODVRATNIK Tomaž / KTM

Top vozniki OVERALL AMATER RIDERS:

1. JERNEJŠEK Tomaž / KTM

2. PETELIN Marko / KTM

3. TRETJAK Blaž / KTM

4. MATOVIĆ Nedeljko / KTM

5. JAKLIČ Franci/ KTM

Top vozniki OVERALL QUAD RIDERS:

1. JAGER Marko / Can Am

2. FABIANI Igor / Suzuki

3. KREMŽAR Boštjan / Polaris

4. BRINOVŠEK Damijan / KTM

5. SEIDL Klemen / Suzuki

Koledar naslednjih dirk za 2015:

20.6.2015 Jastrebarsko (HR)

29.8.2015 Lovrenc na Pohorju (SLO)

3.10.2015 Žiri (SLO)

Več rezultatov najdete na: http://www.speed-timing.hr/CC_SLO_2015/03_SLOVENJ_GRADEC/

Slike: SXCC

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja