Erzbergrodeo: Slovenci blesteli na kvalifikacijah

1. 6. 2019 | Jaka Završan
Deli
Erzbergrodeo: Slovenci blesteli na kvalifikacijah (foto: osebni arhiv tekmovalcev)
osebni arhiv tekmovalcev

Po petkovem prologu je bilo veselje v slovenskem taboru veliko, saj imamo kar tri predstavnike, ki bodo slovito dirko začeli s prve startne vrste. 

Vsi tekmovalci poudarjajo, da so pogoj za dober rezultat na nedeljski dirki dobre kvalifikacije, saj si s tem priboriš startno mesto v ospredju. To je na dirkah ekstremnega endura še toliko bolj pomembno, saj na težjih odsekih trase zaradi gneče in težav ostalih voznikov izgubiš veliko časa. 

Prav to je uspelo Luki Kutnarju, Toniju Mulcu in Mihi Špindlerju, ki so si z 22., 23. in 30. mestom na petkovem prologu zagotovili start iz prve vrste. Čeprav vsak tekmovalec prolog odpelje dvakrat (v petek in v soboto), pa smo v pogovoru z Miho Špindlerjem, Slovencem, ki ima s tovrstno dirko največ izkušenj, izvedeli, da je trasa v soboto že tako uničena, da je skoraj nemogoče izboljšati svoj čas prejšnjega dne. Torej lahko skoraj z gotovostjo trdimo, da bodo tudi po današnjem dnevu obveljali včerajšnji kvalifikacijski rezultati. Poleg prej omenjenih treh dirkačev pa se je na nedeljsko dirko od Slovencev uspelo uvrstiti tudi Marku Petelinu.

Rezultati petkovih kvalifikacij


Dirka na Železnem velikanu je na sporedu v nedeljo, s startom ob 14.00.

Fantje, srečno!

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"