Gajser do zmage v prvi vožnji, naslov Cairoliju

10. 2. 2019 | Jaka Završan
Deli
Gajser do zmage v prvi vožnji, naslov Cairoliju (foto: Taglioni S. (KTM), Honda)
Taglioni S. (KTM), Honda

Ta vikend je v Mantovi potekala tretja in hkrati zadnja dirka za italijansko odprto državno prvenstvo.

V prvi vožnji je Slovence razveselil Tim Gajser, ki je ugnal prav vse konkurente, pri čemer pa je treba poudariti, da se tovrstnega prvenstva udeleži ogromno dirkačev, ki nastopajo tudi na svetovnem prvenstvu. Iz tega lahko sklepamo, da je Gajser z ekipo preživel izjemno kakovostno pripravljalno obdobje ter da od slovenskega asa tudi v letošnji sezoni na tekmah MXGP-ja lahko pričakujemo boj za najvišja mesta.

Superfinale je zaznamoval skupinski padec na startu, v katerega so bili vpleteni Febvre, Tonus, Paulin in Bogers. Žal športne sreče v tej vožnji ni imel niti Makolčan, saj je v uvodnem krogu v lovu na vodilnega Cairolija naredil napako in grdo padel. Gajser je, kot se za svetovnega prvaka spodobi, nadaljeval in se prebil do odličnega četrtega mesta. Zmage se je tako še tretjič v tej sezoni veselil Antonio Cairoli, ki pa je domače navijače razveselil tudi z osvojitvijo naslova prvaka.

Vožnja in posledični rezultati, ki jih trenutno kaže Gajser, so velika spodbuda in seveda tudi motivacija za svetovno prvenstvo MXGP-ja, ki se v Argentini začne že čez pičle tri tedne, kjer pa zaradi poškodbe ne bo Jeffreyja Herlingsa. 


Foto: Taglioni S. (KTM), Honda

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja