MXGP: Gajser primoran izpustiti VN Fancije, z zmago to najbolje izkoristil Desalle

28. 5. 2017 | Jaka Završan
Deli
MXGP: Gajser primoran izpustiti VN Fancije, z zmago to najbolje izkoristil Desalle

Na deveti dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu v Franciji, sta zaradi poškodb ostalih Slovencev barve naše države zastopala le Tim Gajser in Jan Pancar.

Že pred odhodom na dirko je bilo jasno, da Tim ni stoodstotno pripravljen, in da bo na dirki skušal zgolj "preživeti" in osvojiti kar se da veliko točk, ki so za prvenstvo še kako pomembne, a se je že na sobotnem treningu pokazalo, da so bolečine ogromne. Kot se za šampiona spodobi je Tim vseeno štartal na kvalifikacijski dirki, a jo zaradi prevelikih bolečin predčasno zaključil.

Bogomir Gajser:

»Že prejšnji teden bi bilo bolje, da bi ostali doma in Tim ne bi tekmoval v Nemčiji. Toda kar je bilo, je bilo. Včeraj pa se je izkazalo, da so bolečine vseeno prehude. Po štirih krogih sem videl, da Tima zelo boli rama, pokazali smo mu, naj odneha. Tim je borec, skušal je nadaljevati, nato pa je le zapeljal v bokse. Razmišljala sva kaj storiti, ponoči pa sva se odločila, da gremo domov, opravimo podrobne preglede in preiskave, da vidimo, kaj točno je z ramo,«

Odsotnost slovenskega šampiona je najbolje izkoristil Belgijec, Clement Desalle in si s četrtim in prvim mestom privozil svojo prvo skupno zmago v letošnjem letu. Na drugem mestu je končal Timov največji tekmec za naslov, Antonio Cairoli in v skupnem seštevku svojo prednost pred zasledovalci še povečal. Družbo na stopničkah pa jima je na veselje domačih gledalcev delal Gautier Paulin, ki iz vikenda v vikend kaže boljše vožnje in v skupnem seštevku trenutno zaseda drugo mesto. Gajser je v skupnem seštevku padel na četrto mesto in za vodilnim Cairolijem zaostaja že za 86 točk.

Tim Gajser je tako že na poti v Slovenijo, v naslednjih dneh pa bo znano, kakšna je njegova poškodba in kdaj se bo vrnil na motor. Pozitivna stvar vsega skupaj pa je, da imajo tekmovalci sedaj vikend premora, saj je naslednja tekma v Rusiji šele čez štirinajst dni (11. 06. 2017). Obenem pa celotna ekipa Moto Magazina Timu želi čim hitrejše okrevanje!

EMX250

Poleg Tima smo imeli Slovenci v Franciji še eno mlado orožje, Jana Pancarja, ki se mu tokrat v močni konkurenci žal  ni uspelo prebiti na glavno dirko. V svoji skupini je na treningu na čas dosegel 20. mesto, na Last Chance dirki pa je v cilj pripeljal kot 15.


Jaka Završan

Foto: hondaproracing.com

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja