Gajserjev nastop v Rusiji pod vprašajem

2. 6. 2017 | Jaka Završan
Deli
Gajserjev nastop v Rusiji pod vprašajem

Po padcih in težavah Tima Gajserja na zadnjih tekmah, se vse skupaj le še nadaljuje. Podrobnejše preiskave so pokazale, da padec ni terjal le modric in hudih bolečin.

Gajser je najprej grdo padel na dirki svetovnega prvenstva v Latviji, za tem pa še v Nemčiji. Pretekli vikend je odpovedal nastop na dirki svetovnega prvenstva v Franciji in se odpravil domov na podrobne preiskave. Pregled pri uradni zdravniški službi na dirki namreč ni pokazal zlomov in Gajser je zato v Nemčiji tekmoval v neznosnih bolečinah. Šele podrobni pregledi v mariborskem UKC-ju so razkrili pravo razsežnost poškodbe, zlom lopatice.

Bogomir Gajser:

»Ne morem verjeti, v Nemčiji so nam pri zdravniški službi na dirki po opravljenem rentgenu zatrjevali, da nič ni zlomljeno in smo Tima poslali na štart. Bilo mi je čudno, da ima take bolečine. Zdaj pa izvemo, da gre za zlom. Na tako zahtevni progi je tekmoval z zlomljeno lopatico, sploh si ne upam pomisliti, kako bi se lahko stanje poslabšalo. Če bi to vedeli že prej, Tim v Nemčiji ne bi tekmoval, ampak bi takoj začeli sanirati poškodbo, saj je zdravje na prvem mestu. Tako pa bo ostalo tudi v prihodnosti, zato se lahko zgodi, da bomo dirko v Rusiji izpustili. Vse bo znano konec prihodnjega tedna, ko bova s Timom videla, kako napreduje okrevanje.«


Jaka Završan

Foto: hondaproracing.com

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"