Gerčar v slogu zaključil svojo kariero

23. 9. 2019 | Jaka Završan
Deli
Gerčar v slogu zaključil svojo kariero (foto: Jaka Završan)
Jaka Završan

Minuli vikend je na priljubljeni stezi v Dolini pod Kalom potekala zadnja dirka državnega prvenstva v motokrosu, kjer hudih bojev v vseh kategorijah ni manjkalo. 

Najbolj zanimive so bile zagotovo predstave v najmočnejšem razredu MX open, kjer so bile pred tekmo vse oči uprte v Petra Irta in Klemna Gerčarja, saj so ju pred zadnjo dirko v skupnem seštevku ločevale le tri točke (v korist Klemna). Slednji je z nedeljsko dirko opravil z odliko in brez večjih težav slavil v obeh vožnjah in si tako privozil naslov državnega prvaka. Manager ekipe SixtyTwo Motosport je s tem svojo dolgoletno kariero zaključil na najlepši možen način, a nas vsaj v manjši meri potolažil s stavkom, da se od motokrosa ne poslavlja, le da je sedaj čas za druge podvige, s čimer je Klemen ciljal na svojo ekipo. Gerčar je ogromen pečat pustil tudi na svetovnem prvenstvu, v katerem je leta 2013 v kategoriji MX3 osvojil tudi naslov svetovnega prvaka, s čimer je veliko pripomogel tudi k razvoju slovenskega motokrosa. 

Za njegovega največjega rivala Irta pa se vse skupaj ni izšlo po načrtih, saj se je po drugem mestu v prvi vožnji, v drugi kmalu znašel na tleh, kar je vodilo do odstopa. Drugega mesta se je ob koncu dneva tako veselil Miha Bubnič, tretji pa je bil domačin Rok Virant. 

Ostale kategorije

V razredu MX2 je odsotnost Pancarja najbolje izkoristil Luka Milec, kar pa vseeno ni bilo dovolj za osvojitev naslova, saj je bila Janova prednost v skupnem seštevku že pred dirko v Šentvidu prevelika. Drugi je na nedeljski dirki zaključil Jaka Završan, tretji pa Denis Jakša. V kategoriji do 125 kubičnih centimetrov je imel največ razlogov za veselje domačin Matevž Robek, saj je v letošnji sezoni zbral prav vse možne točke. 

Nekaj grenkega priokusa pa je zagotovo pustila druga vožnja kategorije do 85-kubičnih centimetrov, kjer je domačinu Jaki Peklaju, zaradi tehnične okvare motorja, naslov državnega prvaka spolzel iz rok. Tega naziva se je tako veselil Hrvat Luka Kunić, ki se v zadnjem času na dirkah državnega prvenstva edini lahko kosa z našim asom Peklajem. S klikom tukaj pa si lahko preberete, kaj se je dogajalo v ostalih kategorijah. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja