GNCC: Marko Jager je nemški ATV prvak

8. 10. 2012
Deli

Bühlertann; Nemčija - Marko Jager je s štirikolesnikom kraljeval v blatnem peklu zadnje dirke nemškega cross-country prvenstva in zasluženo osvojil naslov prvaka v razvrstitvi razreda ATV.

Na sedmi dirki XCC prvenstva v bližini Ulma je Jager s svojim Outlanderjem dosegel še četrto letošnjo zmago. Tokrat je bil najhitrejši tudi absolutno v vseh kategorijah štirikolesnikov in si tako zasluženo pridirkal naslov najhitrejšega ATV-jevca v osrednji Evropi. Nemški dirkači namreč v vsem letu niso našli odgovora na njegovo hitrost in vzdržljivost.

"Takšnega blata še nisem videl. Zaradi peklenskih razmer po deževju v preteklih dnevih je organizator skrajšal dirko, kljub temu pa smo komaj vzdržali eno uro. Tukaj je resnično prišla do izraza brutalna moč Can-am Outlanderja 1000 R in moja tehnika vožnje, saj sem na primer vozil 40 sekund na krog hitreje od najhitrejšega quada," je na cilju vidno navdušen pripovedoval Marko.

Dirka je bila tokrat dobesedno cross-country saj je združevala motokros stezo in travnata pobočja z gozdom v katerem je bilo vse polno naravnih ovir. Poleg tega je bila izredno dolga, tako da so na svoj račun prišli tudi bolj enduraško naravnani dirkači. Mednje vsekakor spada tudi Marko, ki velja za enega fizično najbolje pripravljenih voznikov.

"Sezone še ni konec! Čaka me še finalna dirka nemškega in evropskega prvenstva v Italiji ter dve domači cross-country dirki. Sicer pa sem z mislimi že v prihodnjem letu, ko se nameravam posvetiti predvsem reliju. Mika me serija štirih terenskih vzdržljivostnih relijev, ki štejejo za prvenstvo Balkana."

ArtFXmedia

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"