Gumarska znamka Mitas med partnerji prvenstva MXGP.

7. 4. 2017 | Matevž Hribar
Deli
Gumarska znamka Mitas med partnerji prvenstva MXGP. (foto: osebni arhiv tekmovalcev)
osebni arhiv tekmovalcev

Prisotni bodo na vseh dirkah na evropskih tleh.

Se spomnite, ko je kranjska Sava leta 2009 v sklopu državnega prvenstva v enduru organizirala pokalno prvenstvo? Vmes se je zamenjalo lastništvo ter blagovna znamka, a zdaj Mitas stopa s pogumnimi koraki v svet. Včeraj, 6. aprila 2017, je promotor svetovnega prvenstva Youthstream naznanil novega partnerja, gumarsko znamko Mitas.

»Mitas je eden od vodilnih evropskih proizvajalcev gum za motocikle s koreninami v daljnemu letu 1947, ko so začeli s proizvodnjo gum za spidvej. Gume in zračnice Mitas proizvajajo v tovarnah na Češkem in v Sloveniji, v prodajnem programu pa najdemo gume za cestne in terenske motocikle, skuterje in mopede,« so zapisali v obvestilu za javnost.

Mitas bo prisoten na vseh letošnjih dirkah FIM svetovnega prvenstva v motokrosu na evropskih tleh.

Luka Mežan, odgovoren za promocijo znamke v dirkaškem svetu: »Gume Mitas so profesionalcem in ljubiteljskim voznikom motokrosa dobro znane. S ponosom lahko rečemo, da bo predanost voznikom in dirkačem po vsem svetu z novim partnerstvom z MXGP še večja.«

Z gumami Mitas sicer v prvenstvu MXGP tekmuje tudi Klemen Gerčar (na fotografiji), ki je sodeloval pri razvoju gum za motokros, na svojih KTM-ih pa cestne gume uporablja Rok Bagoroš.

Matevž Hribar
foto: arhiv

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel