Isle of Man TT: Dean Harrison najhitrejši na torkovem treningu

29. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli

Trening so sicer zaznamovali številne tehnične težave in iskanje pravih nastavitev med favoriti.

Dirkačem letos na dirki Isle of Man TT vreme vsekakor ni ravno naklonjeno. Po ponedeljkovem dežju (in slabi vremenski napovedi za danes in jutri) pa so včeraj vseeno doživeli nekaj sončnega vremena in tako odpeljali morebiti še zadnji kvalifikacijski trening, namenjenim dirkačem razreda Superstock in Superbike pred začetkom dirke. Ta pa je minil v znamenju lanskega zmagovalca druge dirke v kategoriji Supersport in tako nadaljuje odlično formo, ki jo je prikazal že na nedeljskem treningu omenjenega razreda.

Dirkač Kawasakija je tako najhitrejši krog na motociklu razreda Superstock odpeljal s povprečno hitrostjo 208,28 kilometra na uro, ki se ji v nadaljevanju ni mogel približati nihče. Še najbližje mu je tako prišel Conor Cummins, za katerega se je v drugem poskusu zdelo, da ga bo celo prehitel, a ga je nato izdal njegov agregat. Kljub soncu pa so bili dirkači vseeno deležni precej neugodnih okoliščin, saj je med celotnim treningom pihal močan veter, številni tekmovalci, tudi favoriti, pa so se že od začetka srečevali s tehničnimi težavami.

Prvi je tako že kmalu po startu v desnem ovinku pri Quarter bridgeu odstopil absolutni rekorder proge, Peter Hickman, in se vrnil v garaže, kjer je svojega BMW-ja zamenjal za Triumpha. Žal pa mu tudi britanski motocikel ni prinesel več sreče, saj je zaradi težav odstopil na točki Douglas Road Corner. Povratniku na dirki, Michaelu Dunlopu, je sicer uspelo odpeljati en hiter krog, ki pa ga je zaključil s povprečno hitrostjo le malenkost prek 202 kilometrov na uro, preden se je vrnil v garaže. S težavami se je sicer v prvem krogu srečeval tudi John McGuiness, ki je zato Padgettov motocikel zamenjal z Nortonovim, a nato z njim dosegel le povprečno hitrost 199 kilometrov na uro.

Po odlični predstavi je Harrison nato pokazal zobe še v razredu Superbike, kjer sta mu sledila Cummins in Hiller. Sicer smo bili tudi včeraj priča trem padcem, vsem trem v razredu Superstock, pri čemer sta dirkača Jason Corcoran in Emmet Burke utrpela poškodbe nog oziroma vratu, zaradi česar so ju odpeljali v bolnišnico.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja