KTM ob novem tovarniškem motociklu predstavil še ekipo za leto 2018

6. 12. 2017 | Jaka Završan
Deli
KTM ob novem tovarniškem motociklu predstavil še ekipo za leto 2018

Na posebnem dogodku na novi KTM-ovi testni stezi v Kaliforniji je pred kratkim potekala predstavitev novega tovarniškega modela 450 SX-F, poleg tega so predstavili tudi ekipe za prihajajočo sezono superkrosa tako v 450- in 250-kubičnem razredu.

Glavna prednostnovih motociklov je, da so  s spremenjenim okvirjem, izboljšanim motorjem, večjo možnostjo nastavitve blažilnikov in manjšo maso že ob nakupu pripravljeni na dirke. Po oblikah plastik sodeč bi lahko šlo za model 2019, a ne sklepajmo prehitro in se pustimo presenetiti. KTM je tokrat poskrbel tudi za tiste, ki si na stezi želijo izgledati kot zvezdniki tega športa in jim omogočil nakup motocikla z originalnimi Red Bull KTM grafikami, oranžnim okvirjem, Hinsonovim pokrovom sklopke, originalnim sedežem Selle Dalla Valle, plavajočim zavornim prvim kolutom in zaščito pred le tem in še mnogimi drugimi malenkostmi.

Takoj po naznanitvi upokojitve Ryana Dungeya je postalo jasno, da bo vodilno vlogo v elitnem razredu prevzel Marvin Musquin, ki je z zmagami na Monster Energy Cupu, v Parizu in Genevi dokazal, da je trenutno v življenski formi. Ryanovo mesto pa je pripadlo Brocu Ticklu, ki je leta 2011 v zahodni regiji slavil naslov prvaka v superkrosu (razred 250). Ambicije v letošnjem letu so velike, zato treningi potekajo pod ostrim očesom Aldona Bakerja, ki velja za enega izmed najboljših motokrosističnih trenerjev na svetu.

V 250-kubičnem razredu se za novo sezono prepletata mlajša in nekoliko starejša generacija. V slednjo zagotovo spadata Shane McElrath in Alex Martin, med mlajše, še ne tako izkušene, pa Sean Cantrel, ki je na Red Bull Straight Rhytmu z drugim mestom dokazal, da bo nanj v prihodnosti potrebno računati. Kandidat za najvišja mesto bo zagotovo tudi Jordon Smith, ki ima od lani v superkrosu še neporavnane račune, saj je zaradi padca na zadnji dirki izgubil naslov.

Veliko vlogo pri KTM-u igra tudi bivši dirkač Jessy Nelson, ki se je v lanski sezoni hudo poškodoval in pristal na invalidskem vozičku. Jessy bo tako kot letos tudi v naslednji sezoni s svojim dirkaškim znanjem usmerjal in treniral mlade KTM-ove dirkače.

Jaka Završan
foto: Simon Cudby / KTM Images

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"