Mame, zdravnice, lepotice: rekordno število dirkačic na letošnjem reliju Baja Aragon

"Toliko ženskih tekmovalk ne nastopi niti na reliju Dakar," je na tiskovni konferenci 35. Baje Aragon povedala Rosa Romero Font, odlična motoristka relistka, žena Nanija Rome in mati njunih treh otrok ... In nato kot ena od šestih motoristk zmagala v ženski motociklistični kategoriji. Vsega skupaj je na Baji Aragon nastopilo kar 32 tekmovalk!

Mame, zdravnice, lepotice: rekordno število dirkačic na letošnjem reliju Baja Aragon (foto: arhiv Cristine Gutierrez) arhiv Cristine Gutierrez
23. 7. 2018

Cristina Gutierrez, voznica avtomobila, je poudarila, da je poleg mešanih na startu kar pet popolnoma ženskih avtomobilskih ekip. "Na vsaki dirki se počutim manj samo," je v smehu dodala zobozdravnica in prva Španka, ki je v avtomobilski kategoriji dosegla ciljno črto Dakarja. Bajo Aragon je Cristina zaključila na absolutnem 30. mestu in kot tretja v kategoriji popolnoma ženskih posadk.

In da je Baja Aragon res dirka brez meja, dokazuje tudi ParaBaja, dirka v dirki, na kateri se pomerijo dirkači invalidi. Izraz je za njih zastarel in seveda neuporaben, saj prav z udeležbo na tako težki dirki dokazujejo, da niso invalidi. In ne, ParaBaja ni gostila le dirkačev v avtomobilski kategoriji – med njimi je bilo tudi kar nekaj motoristov! Sicer je med motoristi zmagal Michael Metge, nekdanji dirkač ekipe Honde, ki je letos prestopil k Shercu, drugi je bil Joan Pedrero in tretji Adrien Metge.

V avtomobilski kategoriji je bil najboljši Vasilyev pred Przygonskim in Prokopom. Zmagovalec v vedno bolj popularni kategoriji SXS, Dani Solá, si je v sklopu pobude Road to Dakar pridirkal brezplačno startnino na reliju Merzouga prihodnje leto. V kategoriji štirikolesnikov je zmagal Dani Vilà, Čeh Jaroslav Valtr pa je bil najhitrejši s tovornjakom.

Naslednja Baja bo na  začetku avgusta, dokaj blizu nas, na Madžarskem. Ideja?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri