Marvin Musquin neustavljiv tudi v Parizu (video)

21. 11. 2017 | Jaka Završan
Deli

Tekma superkrosa v Franciji, ki je tradicionalno potekala v mestu Lille, se je tokrat preselila v francosko metropolo, Pariz, kjer so v čisto novem U-stadionu najboljši evropski in ameriški superkrosisti pripravili pravi šov.

Že proti koncu sezone je bilo jasno, da bo naslednje leto po upokojitvi Ryana Dungeya izredno hiter in nevaren Marvin Musquin, ki je to z zmago na Monster Energy Cupu le še potrdil. Brez dodatnega pritiska pa se je minuli vikend podal v Pariz in pred domačimi gledalci še drugo leto zapored brez težav slavil. Sledili so mu Cole seely, Dean Wilson, ki je prejšnji konec tedna na najvišjo stopničko stopil na superkrosu v Sidneyu in Zach Osborne. Od Evropejcev pa se je na zahtevni in zelo drseči stezi najbolje znašel Cedric Soubeyras in se s svojim Suzukijem pripeljal do petega mesta. Veliko pa se je govorilo tudi o Jordiju Tixierju, ki je v Parizu odpeljal svojo krstno dirko s 450-kubičnim KTM-om in jo končal na sedmem mestu.

Na spodnjem videu si lahko ogledate dirko na čas:

Glede na Marvinove trenutne predstave, bo ravno on tisti, na katerega bo treba v prihajajoči se superkros sezoni, ki se začne 6. januarja, še kako paziti. Po nedeljski dirki je povedal: "Kljub solidnim predstavam, težko rečem, da sem nad svojimi vožnjami navdušen, saj na motorju nisem našel pravih občutkov, a mislim, da smo z zmagama na glavnih dirkah izpolnili zadani cilj. Že dirkanje v Evropi, kaj šele v domači Franciji je zame vedno nekaj posebnega in tudi tokrat bi se rad zahvalil navijačem za izjemno podporo. Če se navežem na naslednjo sezono, mislim, da v pripravljalnem obdobju še nikoli nisem bil tako motiviran in samozavesten kot sedaj, prav to pa bi lahko igralo ključno vlogo."

Jaka Završan

Foto: KTM (Ray Archer)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja