Tiga vs. The Bullet. Na koga bi stavili?

13. 12. 2016 | Jaka Završan
Deli

Leto 2017 bo v svetu motokrosa še kako zanimivo. Razlog za to je obstoj Tima Gajserja v elitnem razredu MXGP. Neznanka so vozniki, ki so zamenjali moštva. Za še večjo radovednost pa skrbijo vozniki, ki so se iz kategorije MX2 preselili v MXGP. Ciljamo predvsem na Angleža, Maxa Anstija in nizozemskega šampiona Jeffreya Herlingsa. 

Jeffrey Herlings (Red Bull KTM factory racing team), 22-letni Nizozemec, ki ima v žepu že tri naslove svetovnega prvaka v razredu MX2, se v letu 2017 seli v elitni razred MXGP. To dejstvo močno navdušuje, saj se bo s tem MXGP kategorija močno okrepila. Jeffrey se je od dirkanja z 250-kubičnim motociklom poslovil na najlepši možen način, saj je že dirko pred koncem sezone skupno točkovanje obrnil sebi v prid in tretjič postal svetovni prvak v tej kategoriji. Letošnjo sezono je bil zelo dominanten, saj je v skupnem seštevku vodil od prve vožnje pa vse do konca prvenstva. Imel je celo toliko prednosti, da ga drugi tekmovalci niso ogrozili niti ob odsotnosti nekaj dirk zaradi poškodbe. 

Gre za enega izmed najhitrejših zemljanov na svetu, svojo hitrost zna unovčiti predvsem na mivkastih podlagah. Prav zaradi hitrosti, se ga je prijel vzdevek "The Bullet". Ne smemo pozabiti, da je ravno Tim Gajser zadnji dokazal, da je tudi Jeffrey premagljiv, saj mu je ravno mladi Slovenec v sezoni 2015 "ukradel" naslov svetovnega prvaka v razredu MX2. 

Utrinke Herlingsove sezone si lahko ogledate v videu:

Jaka Završan
Foto: moštvo 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"