Monster Energy Supercross: lahko kdo ustavi Webba? (video)

28. 4. 2019 | Jaka Završan
Deli
Monster Energy Supercross: lahko kdo ustavi Webba? (video) (foto: Simon Cudby (KTM))
Simon Cudby (KTM)

Predzadnjo dirko sezone, ki je ta konec potekala v East Rutherfordu, so zaznamovale predvsem napake in padci voznikov, čemur pa je bil najbolje kos kdo drug kot Cooper Webb. 

KTM-ov tovarniški voznik je v New Jersey vstopil kot vodilni v skupnem seštevku, a sta bila v boj za naslov vpletena še Eli Tomac in Marvin Musquin. Za slednjega se noč ni začela po njegovih željah, saj je že v prvem zavoju padel in se nato prebijal iz ozadja, a na koncu vseeno končal na petem mestu. Veliko bolje je vse skupaj izgledalo za Tomaca, ki je med dirko tudi že vodil, a se moral na koncu zaradi dveh padcev zadovoljiti z zanj skromnim tretjim mestom. Veliko presenečenje je gledalcem pripravil Zach Osborne, ki je v tekmi polni presenečenj okusil tudi vodstvo, a zaradi napake nato v cilj pripeljal kot drugi. Čeprav so nekateri Cooperju Webbu očitali, da v East Rutherfordu ni bil najhitrejši, pa se je z izjemno inteligentno vožnjo izognil vsem težavam in z novo zmago stopil še korak bližje naslovu svetovnega prvaka.  

Zadnje dejanje letošnje sezone bo naslednji vikend potekalo v Las Vegasu, kjer se bosta za naslov pomerila Webb in Tomac, a lahko slednji zaradi 23-ih točk zaostanka upa le še na čudež. 

Rezultati East Rutherford (450 cm3):

1.) Cooper Webb (KTM)

2.) Zach Osborne (HUS)

3.) Eli Tomac (KAW)

4.) Blake Baggett (KTM)

5.) Marvin Musquin (KTM)

6.) Ken Roczen (HON)

7.) Joey Savatgy (KAW)

8.) Josh Grant (YAM)

9.) Cole Seely (HON)

10.) Justin Hill (SUZ)

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel