Monster Energy Supercross: Sreča, smola ali čudež? (video)

1. 5. 2017 | Jaka Završan
Deli
Monster Energy Supercross: Sreča, smola ali čudež? (video)

Na predzadnji dirki superkrosa v New Jerseyu je po dramatičnem finalu Dungey z manjšim čudežem točkovanje zopet obrnil sebi v prid.

Vsa pozornost je bila kot že celotno drugo polovico sezone usmerjena na Ryana Dungeya in Eli-ja Tomaca, slednji je imel v New Jerseyu letos prvič sam rdečo številčnico. Vsi poudarjajo, da je pritisk veliko večji, ko v skupnem seštevku vodiš in to se je ta vikend še enkrat potrdilo. Vsemu skupaj tokrat ni bil kos Tomac, ki je solidno štartal, kmalu prišel do prvega mesta, nato padel in še z veliko težavami v cilj pripeljal kot 8. Po Tomacovem padcu je vodstvo prevzel Dungey, a ga je zaradi izjemne vožnje Marvina Musquina kmalu izgubil. Ryan se je v zadnjem krogu zbral in pripravil uspešen napad s katerim je Tomacu v skupnem točkovanju odščipnil še tri točke.

Dungey je še enkrat dokazal, zakaj se ga je prijel vzdevek Mr. Consistency. V ključnem trenutku se ni zlomil pod pritiskom in si s tretjo zmago letos že skoraj zagotovil svoj četrti naslov prvaka, saj je iz treh točk zaostanka prišel do devetih točk prednosti. A ne prehitevajmo, vse skupaj bo jasno naslednji vikend v Las Vegasu, na letošnji zadnji preizkušnji.

Rezultati New Jersey (450 cm3):

1.) Ryan Dungey (KTM)

2.) Marvin Musquin (KTM)

3.) Jason Anderson (HUS)

4.) David Millsaps (KTM)

5.) Blake Baggett (KTM)

6.) Justin Brayton (HON)

7.) Joshua Grant (KAW)

8.) Eli Tomac (KAW)

9.) Justin Barcia (SUZ)

10.) Dean Wilson (HUS)


Jaka Završan

Foto: KTM

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol