Monster Energy Supercross: Dungey in Musquin nista bila kos Tomacu

19. 2. 2017 | Jaka Završan
Deli
Monster Energy Supercross: Dungey in Musquin nista bila kos Tomacu (foto: Moštva)
Moštva

Superkros velja za enega najtežjih športov na svetu, eden izmed razlogov je tudi ta, da imajo tekmovalci čez sezono kar 17 tekem, ki so iz vikenda v vikend razporejene brez prestanka. Tokrat se je karavana selila v Minneapolis, kjer je Tomac še tretjič letos ugnal vso konkurenco.

Sama tekma je bolj kot ne potekala tako, kakor so se tekmovalci razporedili po štartu, ki ga je dobil Cole Seely, ki pa kot kaže ni bil kos pritisku, saj je že v prvem zavoju padel in zdrsnil na deseto mesto. Pobudo sta kmalu prevzela Eli Tomac in Ryan Dungey, ki sta že v uvodnih fazah dirke narekovala hiter ritem.

Že po nekaj krogih je bilo jasno, da Dungey ni zmožen slediti Tomacu, ki je z izjemno natančno in tekočo vožnjo naredil prednost okoli petih sekund. Ryan je proti koncu dirke popuščal, kar pa je s pridom izkoristil njegov moštveni kolega Marvin Musquin. Kot vse kaže je Francoz v zadnjem času ujel izjemen ritem in bo v prihodnje še zelo nevaren.


V finalu smo pogrešali Justina Bogla in novinca Cooperja Webba, ki je na zadnjih dirkah kazal izjemno hitrost. Razlog, da se nista udeležila finala, je bil pri obeh enak, saj sta še pred samo finalno vožnjo grdo padla. Vse skupaj pa so ujele tudi kamere.

Veliko bolj zanimiva je bila dirka do 250 cm3. Obenem je bila to tudi prva dirka East Coasta in videli smo kar nekaj novih obrazov in povratnikov po poškodbah. Kot se za prvo dirko sezone spodobi, so fantje uprizorili izjemno predstavo: odlični boji na progi, zapiranja in nažalost tudi kar nekaj padcev. V vsej skušnjavi se je najbolje znašel Joey Savatgy, družbo na podiumu pa sta mu delala Jordon Smith in Zach Osborne.



Rezultati Minneapolis (450 cm3):

1.) Eli tomac (KAW)
2.) Marvin Musquin (KTM)
3.) Ryan Dungey (KTM)
4.) Jason Anderson (HUS)
5.) Cole Seely (HON)
6.) David Millsaps (KTM)
7.) Broc Tickle (SUZ)
8.) Trey Canard (KTM
9.) Blake Bagget (KTM)
10.) Mike Alessi (HON)


Jaka Završan
Foto: Moštva

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"