Moto GP: V Aprilio prihajajo okrepitve iz Ferrarija

21. 12. 2018 | Matjaž Tomažič
Deli
Moto GP: V Aprilio prihajajo okrepitve iz Ferrarija

Iz koncerna Piaggio sporočajo, da bo njihove vrste na tekmovanju MotoGP okrepil Massimo Rivola, ki ga poznamo iz Formule 1.

Ljubitelji znamk Aprilia in Ferrari s(m)o ob tej novici skorajda potočili kakšno solzo sreče, saj bo podpis pogodbe z Massimom Rivolo pripomogel k boljšim časom in rezultatom moštva iz Noala. Rivola ima več kot 20 let izkušenj z vodenjem ekipe v Formuli 1, od tega je bil sedem let športni direktor Ferrarija, zato mu vodenje ekipe ne bi smelo povzročati posebnih težav, njegov doprinos pa gotovo ne bo ostal neopažen.

Med razloge za okrepitve lahko štejemo tudi željo po zmanjšanju trenj med večinskim lastnikom moštva Faustom Gresinijem ter Romanom Albesiana, ki je do zdaj opravljal tako funkcijo športnega kot tudi funkcijo tehničnega direktorja. Obveznosti, ki so se kopičile okrog Albesiana, pa so posledično vplivale na organiziranost moštva in tudi razvoj motocikla.

Albesiano, ki se razume predvsem na tehniko, ta pa ga tudi sicer najbolj zanima, se bo tako lahko posvetil razvoju, medtem pa bo za dodatne zadolžitve poskrbel Rivola.

Spremembe v vrhu moštva sicer niso edine kadrovske spremembe, ki so jih izvedli pri Apriliji, kot namreč vemo, se bo moštvu v prihodnji sezoni pridružil Andrea Iannone, med testne voznike pa prihaja tudi Bradley Smith.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"