Motokros: Gajser dominiral na četrti dirki domačega prvenstva

2. 6. 2019 | Jaka Završan
Deli
Motokros: Gajser dominiral na četrti dirki domačega prvenstva (foto: Honda)
Honda

Ta vikend je v Orehovi vasi potekala dirka državnega prvenstva, na kateri so najboljši slovenski motokrosisti na izjemno zahtevni stezi uprizorili lepe dvoboje. 

Najbolj se je po koncu dneva zagotovo govorilo o razredih MX2 in MX open, saj so tekmovalci prej omenjenih dveh razredov vozili skupaj in dirke za gledalce naredili še bolj zanimive. V elitni kategoriji je po pričakovanjih slavil Tim Gajser, ki je v cilj v obeh vožnjah pripeljal več kot minuto pred zasledovalci.

V skladu z rezultati iz letošnje sezone se je Timu znova najbolj približal Jan Pancar, ki nastopa v razredu do 250 kubičnih centimetrov, in Radizel zapustil s še enim popolnim izkupičkom. Domačin Luka Milec se je moral na koncu zadovoljiti z drugim mestom, družbo na odru za zmagovalce pa je Janu in Luki delal Urban Ražman. 

Ob prisotnosti dvakratnega svetovnega prvaka na dirkah državnega prvenstva se ostali tekmovalci v kategoriji MX open bolj kot ne borijo za drugo mesto. To je danes z dvema lepima predstavama uspelo Petru Irtu, ki se je s tem v skupnem seštevku približal danes tretjeuvrščenemu Klemnu Gerčarju. 

Naslednja preizkušnja državnega prvenstva je na sporedu na Hrvaškem, natančneje v Zaboku, kjer se bodo 25. junija za čast in slavo udarili najboljši hrvaški in slovenski vozniki. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja