Motokros: Gerčar dobro začel sezono

3. 2. 2014
Deli
Motokros: Gerčar dobro začel sezono

Motokrosist Klemen Gerčar, ki bo letos nastopal v motokros razredu MXGP, je v sklopu priprav na Sardiniji v odprtem italijanskem prvenstvu odpeljal prvo dirko sezone, na kateri je osvojil osmo in devetnajsto mesto. Da je še vedno številka ena, je dokazal aktualni (sicer pa 7-kratni) svetovni prvak Tony Cairoli.

Na mivkasti stezi je Klemen v prvi vožnji ujel dober ritem in jo končal kot osmi in nakazal dobro napredovanje forme, saj se je boril s svetovnimi asi. Na drugi dirki, ki so jo poimenovali Elite, na kateri pa je nastopilo po 20 motokrosistov razred MX1 in 20 v razredu MX2, pa je bil na koncu devetnajsti. »V drugi vožnji nisem ujel najboljšega ritma in nisem najbolj zadovoljen z mojo vožnjo, a to je po svoje tudi pričakovano za prvo dirko, kajti šele dobro lovim pravi občutek na motociklu. Seveda bom to popravil z novimi testiranji in dirkami, naslednja bo na sporedu spet v Italiji v italijanskem odprtem prvenstvu v Montevarcchiu 16. februarja,« je po prvi dirki povedal Klemen Gerčar.

Pred to dirko bo Klemen v okolici Parme, kjer je sedež ekipe, opravil še nekaj testiranj, po dirki v Montervarcchiu pa morajo vse pripraviti za transport tehnike na prvo dirko v svetovnem prvenstvu MXGP v Katarju.

PEK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja