Motokros: Husqvarna v leto 2020 z le nekaj manjšimi spremembami

30. 4. 2019 | Jaka Završan
Deli

Leto 2019 je bilo za Husqvarno revolucionarno, saj je celotna linija motokros motociklov doživela veliko sprememb, a so z letom 2020 to še nadgradili. 

Motocikli so na prvi pogled videti dokaj podobni lanskim, saj so bili deležni le manjših nadgradenj, a je ena izmed najpomembnejših zagotovo spremenjen prostor za zračni filter, s katerim so izboljšali pretok zraka in posledično delovanje in moč motorja. Tako kot pri prejšnjih modelih menjava zračnega filtra ne zahteva uporabe orodja, kar je zelo praktično, prav tako se vse skupaj pokaže tudi na manjši porabi časa, kar je na dirkah zelo zaželeno. Omembe vredna je tudi sprememba grafik, s katero švedski proizvajalec skrbi za sodoben videz.

Husqvarna veliko stavi na moč motorja, kar jim tudi dobro uspeva, a največ truda pri 'belih' vlagajo v vodljivost. Tu do izraza pride okvir, ki zaradi pomožnega okvirja, narejenega iz plastike in karbona, ogromno prispeva k centralizaciji mase. To naj bi za leto 2020 še kanček izboljšali in s tem povečali udobje med vožnjo. K udobju ogromno prispeva tudi WP-jevo vzmetenje, ki z možnostjo veliko različnih nastavitev poskrbi za vse terene in želje voznikov. 

Vse naštete spremembe so doživeli tudi modeli za najmlajše, saj se pri Husqvarni zavedajo, da so otroci prihodnost tega športa. Pozabiti pa ne smemo niti na električni motocikel EE-5, ki se hitro razvija in iz leta v leto postaja bolj konkurenčen bencinskim specialkam. 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"